iltasyazilim
FD Üye
Çilekli irmikli muhallebi
Malzemeler:
1 su bardağı toz şeker 6 su bardağı süt 6 yemek kaşığı irmik 1 yemek kaşığı tereyağ 3 adet damla sakızı Süslemek için: 2 yemek kaşığı şam fıstığı tozu 2 su bardağı çilek
Hazırlanışı:
Tencerede sütü kaynatın Toz şekeri küçük bir tavaya koyun Kahverengi olana kadar kavurup süte ilave edin Hızlı hızlı karıştırarak kaynatın Tereyağ, dövülmüş damla sakızı ve irmiği koyup karıştırın Koyu bir muhallebi kıvamı elde edin Pişen muhallebiyi mikserde 5 dakika çırpın Büyük çukur kaseyi mikserle kaplayın Muhallebiyi döküp buzdolabında 1 gece bekletin Servis yapacağınız tabağa ters çevirin Çilek ve dövülmüş şam fıstığıyla süsleyin
Malzemeler:
1 su bardağı toz şeker 6 su bardağı süt 6 yemek kaşığı irmik 1 yemek kaşığı tereyağ 3 adet damla sakızı Süslemek için: 2 yemek kaşığı şam fıstığı tozu 2 su bardağı çilek
Hazırlanışı:
Tencerede sütü kaynatın Toz şekeri küçük bir tavaya koyun Kahverengi olana kadar kavurup süte ilave edin Hızlı hızlı karıştırarak kaynatın Tereyağ, dövülmüş damla sakızı ve irmiği koyup karıştırın Koyu bir muhallebi kıvamı elde edin Pişen muhallebiyi mikserde 5 dakika çırpın Büyük çukur kaseyi mikserle kaplayın Muhallebiyi döküp buzdolabında 1 gece bekletin Servis yapacağınız tabağa ters çevirin Çilek ve dövülmüş şam fıstığıyla süsleyin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.