iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Kalp Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler Alt tabanı için;
*1 paket burçak bisküvi
*1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
*Yarım su bardağı ceviz veya fındık
Keki için;
*400 gr labne
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket krema
*2 adet yumurta
*1 paket vanilin
*2 yemek kaşığı tepeleme un
Sosu için;
*1 kase Çilek(200 gr kadar)
*2 yemek kaşığı tepeleme şeker
*1 paket vanilin
*1 çay bardağı su
*1 kaşık nişasta
Üzeri için;
*Eritilmiş beyaz çikolata, çilek
Çilekli Kalp Cheesecake Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle alt tabanı için tereyağını eritiyoruz ,bisküvileri ceviz veya fındıkla birlikte rondodan geçiriyoruz (isterseniz ayrı ayrı rondodan geçirin bu şekilde cevizler tamamen parçalandı fakat tadı geliyor her türlü)
*Bir kasete alıp bisküvilerin üzerine tereyağını döküp iyice karıştırıyoruz yağlı kağıt geçirdiğimiz kalıba yayıyoruz ve üzerini güzelce bastırıp buzlukta bekletiyoruz
*Keki için ,labne ve tuz şekeri çırpıyoruz, üzerine kremayı ekliyoruz ve yumurtaları teker teker kırıyoruz, son olarak vanilin ve unu da ekleyerek çok az karıştırıp kalıba döküyoruz
*170 derecelik fırında (alt tabanına borcamda su koyalım ki kekimiz nemli kalsın ve çatlamasın)
*Kenarlardan hafif pembeleşene kadar pişirip fırında bekletiyoruz ki çatlamasın
*Çilek sosu için çileği ve şekeri rondodan geçirdim ,tencerenin içinde nişasta ve suyu açarak üzerine ekledim
*Ocakta kaynayana kadar karıştırılır ve pişince vanilya ekleyerek altı kapatılır
*Şekeri damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz ,benim aldığım çilekler tatsızdı bende biraz çilek reçelini rondodan geçirerek içine ekledim, siz istediğiniz sosu kullanabilirsiniz
*Fırından çıkartıp iyice soğuttuğumuz kekin üzerine sosu gezdirerek dinlendiriyoruz
*Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz tercih sizin
*
*1 paket burçak bisküvi
*1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
*Yarım su bardağı ceviz veya fındık
Keki için;
*400 gr labne
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket krema
*2 adet yumurta
*1 paket vanilin
*2 yemek kaşığı tepeleme un
Sosu için;
*1 kase Çilek(200 gr kadar)
*2 yemek kaşığı tepeleme şeker
*1 paket vanilin
*1 çay bardağı su
*1 kaşık nişasta
Üzeri için;
*Eritilmiş beyaz çikolata, çilek
Çilekli Kalp Cheesecake Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle alt tabanı için tereyağını eritiyoruz ,bisküvileri ceviz veya fındıkla birlikte rondodan geçiriyoruz (isterseniz ayrı ayrı rondodan geçirin bu şekilde cevizler tamamen parçalandı fakat tadı geliyor her türlü)
*Bir kasete alıp bisküvilerin üzerine tereyağını döküp iyice karıştırıyoruz yağlı kağıt geçirdiğimiz kalıba yayıyoruz ve üzerini güzelce bastırıp buzlukta bekletiyoruz
*Keki için ,labne ve tuz şekeri çırpıyoruz, üzerine kremayı ekliyoruz ve yumurtaları teker teker kırıyoruz, son olarak vanilin ve unu da ekleyerek çok az karıştırıp kalıba döküyoruz
*170 derecelik fırında (alt tabanına borcamda su koyalım ki kekimiz nemli kalsın ve çatlamasın)
*Kenarlardan hafif pembeleşene kadar pişirip fırında bekletiyoruz ki çatlamasın
*Çilek sosu için çileği ve şekeri rondodan geçirdim ,tencerenin içinde nişasta ve suyu açarak üzerine ekledim
*Ocakta kaynayana kadar karıştırılır ve pişince vanilya ekleyerek altı kapatılır
*Şekeri damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz ,benim aldığım çilekler tatsızdı bende biraz çilek reçelini rondodan geçirerek içine ekledim, siz istediğiniz sosu kullanabilirsiniz
*Fırından çıkartıp iyice soğuttuğumuz kekin üzerine sosu gezdirerek dinlendiriyoruz
*Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz tercih sizin
*