iltasyazilim
FD Üye
http:img230**************img2304516clipimage001lz7
Çilekli Aşk Pastası (10 Kişilik)
Malzemeler
4 Yumurta Sarısı
100 gr Tozşeker
50 gr Su
300 gr Çırpılmış Kremşanti
200 gr Süzme Yoğurt
4 Yaprak Jelatin (Buzlu suda 15 dakika bekletilmiş)
200 gr Çilek
2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
2 Hazır Kalp Şekilli Pandispanya
Süsleme İçin:2530 Çilek Şekerlemesi, File Fıstık
Pastanın Tarifi
Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın Çırpılmış yumurta sarılarını yavaş yavaş şerbete ilave edin Mikserle orta hızda 34 dakika daha çırpın Karışımı derin, çelik veya cam bir kaba alıp süzme yoğurdu ilave edin Buzlu suda beklettiğiniz jelatini hafif ateşte eritin ve sürekli karıştırarak kremaya ekleyin
Çilekleri yıkayıp ayıklayın Pudra şekerini ekleyip robotta püre haline getirin Hazırladığınız jelatinli kremaya çilek püresi ve çırpılmış krem şantiyi ilave edip iyice karıştırın
Pandispanyanın birini düz zemıne yerleştirip sağ tarafindan bir parça kesin Diğer pandispanyanın ise sol tarafinı kesin (İki pandispanyanın kesilmiş taraflarını birleştirince ikili bir kalp oluşacak) Her iki parçayı da enine keserek iki dilime ayırın
Sağ tarafi kesilmiş pandispanya dilimini düz bir tepsiye alın Sol tarafi kesilmiş olanı birleştirerek ikili kalp şeklini oluşturun Üzerine çilekli kremayı 1 cm kalınlığında sürün Diğer pandispanya dilimlerini de aynı şekilde yerleştirerek kapatın Kalan krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayın Çilek şekerlemeleri ve file fıstıkla süsleyip buzdolabında iyice soğutunafiyet olsun
http:img265**************img2658862clipimage001lb6
KOLAY YAŞ PASTA
*KEKİNE HAZIR PANDİSPANYA KULLANILMIŞTIR
KREMASI İÇİNSE;
*YARIM LTSÜT
*3 KAŞIK ŞEKER
*3KAŞIK UN
*VANİLYA
*1 PAKET KREM ŞANTİ
*50 GR MARGARİN
VANİLYA VE MARGARİN HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ ÇIRPINIZ(KREM ŞANTİNİN 31 KULLANINIZ) KAYNAYANA KADAR ÇIRPINIZ KAYNAYINCA ATEŞTEN ALINIZKREMA SOĞUYUNCA VANILYA VE MARGARİN İLAVE EDİNİZVE MİKSER YARDIMIYLA 5 DK ÇIRPINIZ BU MALZEMENİN YARISINI KEKİN OTASINA SÜRÜNÜZ
ÜST SÜSLEMESİ İÇİNSE KALAN KREMAYA AYIRDIĞIMIZ KREM ŞANTİYİ EKLEYİP İYİCE CIRPINIZKEKIN HER YERINE İYİCE YAYINIZ
ÜST SÜSLEMESİ İÇİNSE KİVİ,PORTAKAL,NAR KULLANILMIŞTIRARZUNUZA GÖRE DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ AFİYET OLSUN
http:img136**************img1361087clipimage001et4
AYVALI KEK (6 Kişilik)
MALZEMELER4 Adet Yumurta
2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
2 Su Bardağı Ayva Rendesi
Yarım limon suyu
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Tarçın
125 gr Margarin
2,5 Su Bardağı Un
Çikolata sos için :
100 gr Margarin
4 Yemek Kaşığı Kakao
1 Adet Yumurta
5 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
KEKİN TARİFİ
Yumurtaları ve toz şekeri çırpın Margarini eritip ılınmasını bekleyin Ceviz ve margarini katın Ayva rendesi ve Iimon suyunu karıştırın Hamura ilave edin Un ve kabartma tozunu; tarçını ekleyerek yavaş yavaş karışıma katın
Yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökın 170 derecede ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın Üzerine çikolatalı sos dökıp servise sunun
Sosun hazırlanışı : Margarini eritip soğutun Kakao, yumurta ve pudra şekeri ile mikserde çırpın Kekin üzerine gezdirinAFİYETLE
http:img220**************img2208316clipimage001bb6
Kakaolu Çilekli Profiterol (4 kişilik)
Malzemeler
Hamur için:
125 gr margarin
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı toz şeker
12 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
4 adet yumurta
Krema için:
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
12 limon
1,5 su bardağı süt
50gr margarin
12 paket vanilya
350 gr çilek
Tarifi
Su, margarin, şeker ve tuzu bir tencereye koyup kaynatın Elenmiş unu ve kakaoyu ilave edin Kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin Tencerenin ortasında bir hamur topu halini alınca ateşten alıp, ılınmaya bırakın
Hamuru krema sıkacağı ya da bir poşete doldurup, yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde toplar sıkın 180 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin Soğuduktan sonra enine ortadan ikiye kesin
Kremayı hazırlamak için, 250 gr çileği ayıklayıp bir süzgeçte ezerek süzün
Yumurta, şeker, un ve rendelenmiş limon kabuğunu 2 çorba kaşığı süt ile ezin Kalar sütü kaynattıktan sonra yavaş yavaş bu karışımın üzerine dökün Karıştırarak 5 dakika pişirin Süzdüğünüz çileği, margarini ve vanilyayı ekleyerek 2 dakika daha pişirmeye devam edin Altını kapatıp, soğumaya bırakın
Kalan çilekleri temizleyip enine doğrayın
İkiye böldüğünüz topların alt bölümüne hazırladığınız kremadan koyun, üzerine doğranmış çilekleri yerleştirin Kapak kısmını üzerine kapatıp, servis yapınAFİYET OLSUN
http:img219**************img2191715clipimage001ki1
MUZLU YAŞ PASTA
MALZEMELER:
4 yumurta
4 fincan şeker
4 fincan su
1 paket kabartma tozu
limon rendesi
2 fincan süt
4,5 fincan un
KREMASI1 paket kremşanti
8 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
50 gr sanayağ
SÜSLEMEK İÇİN:
1 adet muz,çikolata,minik inciler,pasta süsü
YAPILIŞI:İlk olarak yumurtayı köpürene kadar cırpalım ardında şekeri ilave edip devam edelim çırpmaya sonrada su süt ekleyip unu ve kabartma tozunuda katalım tahta kaşık yardımıyla karıştıralımYuvarlak fırın kabına döktüm pişdikten sonrada ılıkken ip yardımıyla 2 ye böldümArasına muzları ve hazırlammış olduğum kremayı sürdümüzerinide kremşantiyle kapadım ve süslerle böle birşey yaptım afiyet olsun
tarifler alıntıdır
Çilekli Aşk Pastası (10 Kişilik)
Malzemeler
4 Yumurta Sarısı
100 gr Tozşeker
50 gr Su
300 gr Çırpılmış Kremşanti
200 gr Süzme Yoğurt
4 Yaprak Jelatin (Buzlu suda 15 dakika bekletilmiş)
200 gr Çilek
2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
2 Hazır Kalp Şekilli Pandispanya
Süsleme İçin:2530 Çilek Şekerlemesi, File Fıstık
Pastanın Tarifi
Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın Çırpılmış yumurta sarılarını yavaş yavaş şerbete ilave edin Mikserle orta hızda 34 dakika daha çırpın Karışımı derin, çelik veya cam bir kaba alıp süzme yoğurdu ilave edin Buzlu suda beklettiğiniz jelatini hafif ateşte eritin ve sürekli karıştırarak kremaya ekleyin
Çilekleri yıkayıp ayıklayın Pudra şekerini ekleyip robotta püre haline getirin Hazırladığınız jelatinli kremaya çilek püresi ve çırpılmış krem şantiyi ilave edip iyice karıştırın
Pandispanyanın birini düz zemıne yerleştirip sağ tarafindan bir parça kesin Diğer pandispanyanın ise sol tarafinı kesin (İki pandispanyanın kesilmiş taraflarını birleştirince ikili bir kalp oluşacak) Her iki parçayı da enine keserek iki dilime ayırın
Sağ tarafi kesilmiş pandispanya dilimini düz bir tepsiye alın Sol tarafi kesilmiş olanı birleştirerek ikili kalp şeklini oluşturun Üzerine çilekli kremayı 1 cm kalınlığında sürün Diğer pandispanya dilimlerini de aynı şekilde yerleştirerek kapatın Kalan krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayın Çilek şekerlemeleri ve file fıstıkla süsleyip buzdolabında iyice soğutunafiyet olsun
http:img265**************img2658862clipimage001lb6
KOLAY YAŞ PASTA
*KEKİNE HAZIR PANDİSPANYA KULLANILMIŞTIR
KREMASI İÇİNSE;
*YARIM LTSÜT
*3 KAŞIK ŞEKER
*3KAŞIK UN
*VANİLYA
*1 PAKET KREM ŞANTİ
*50 GR MARGARİN
VANİLYA VE MARGARİN HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ ÇIRPINIZ(KREM ŞANTİNİN 31 KULLANINIZ) KAYNAYANA KADAR ÇIRPINIZ KAYNAYINCA ATEŞTEN ALINIZKREMA SOĞUYUNCA VANILYA VE MARGARİN İLAVE EDİNİZVE MİKSER YARDIMIYLA 5 DK ÇIRPINIZ BU MALZEMENİN YARISINI KEKİN OTASINA SÜRÜNÜZ
ÜST SÜSLEMESİ İÇİNSE KALAN KREMAYA AYIRDIĞIMIZ KREM ŞANTİYİ EKLEYİP İYİCE CIRPINIZKEKIN HER YERINE İYİCE YAYINIZ
ÜST SÜSLEMESİ İÇİNSE KİVİ,PORTAKAL,NAR KULLANILMIŞTIRARZUNUZA GÖRE DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ AFİYET OLSUN
http:img136**************img1361087clipimage001et4
AYVALI KEK (6 Kişilik)
MALZEMELER4 Adet Yumurta
2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
2 Su Bardağı Ayva Rendesi
Yarım limon suyu
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Tarçın
125 gr Margarin
2,5 Su Bardağı Un
Çikolata sos için :
100 gr Margarin
4 Yemek Kaşığı Kakao
1 Adet Yumurta
5 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
KEKİN TARİFİ
Yumurtaları ve toz şekeri çırpın Margarini eritip ılınmasını bekleyin Ceviz ve margarini katın Ayva rendesi ve Iimon suyunu karıştırın Hamura ilave edin Un ve kabartma tozunu; tarçını ekleyerek yavaş yavaş karışıma katın
Yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökın 170 derecede ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın Üzerine çikolatalı sos dökıp servise sunun
Sosun hazırlanışı : Margarini eritip soğutun Kakao, yumurta ve pudra şekeri ile mikserde çırpın Kekin üzerine gezdirinAFİYETLE
http:img220**************img2208316clipimage001bb6
Kakaolu Çilekli Profiterol (4 kişilik)
Malzemeler
Hamur için:
125 gr margarin
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı toz şeker
12 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
4 adet yumurta
Krema için:
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
12 limon
1,5 su bardağı süt
50gr margarin
12 paket vanilya
350 gr çilek
Tarifi
Su, margarin, şeker ve tuzu bir tencereye koyup kaynatın Elenmiş unu ve kakaoyu ilave edin Kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin Tencerenin ortasında bir hamur topu halini alınca ateşten alıp, ılınmaya bırakın
Hamuru krema sıkacağı ya da bir poşete doldurup, yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde toplar sıkın 180 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin Soğuduktan sonra enine ortadan ikiye kesin
Kremayı hazırlamak için, 250 gr çileği ayıklayıp bir süzgeçte ezerek süzün
Yumurta, şeker, un ve rendelenmiş limon kabuğunu 2 çorba kaşığı süt ile ezin Kalar sütü kaynattıktan sonra yavaş yavaş bu karışımın üzerine dökün Karıştırarak 5 dakika pişirin Süzdüğünüz çileği, margarini ve vanilyayı ekleyerek 2 dakika daha pişirmeye devam edin Altını kapatıp, soğumaya bırakın
Kalan çilekleri temizleyip enine doğrayın
İkiye böldüğünüz topların alt bölümüne hazırladığınız kremadan koyun, üzerine doğranmış çilekleri yerleştirin Kapak kısmını üzerine kapatıp, servis yapınAFİYET OLSUN
http:img219**************img2191715clipimage001ki1
MUZLU YAŞ PASTA
MALZEMELER:
4 yumurta
4 fincan şeker
4 fincan su
1 paket kabartma tozu
limon rendesi
2 fincan süt
4,5 fincan un
KREMASI1 paket kremşanti
8 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
50 gr sanayağ
SÜSLEMEK İÇİN:
1 adet muz,çikolata,minik inciler,pasta süsü
YAPILIŞI:İlk olarak yumurtayı köpürene kadar cırpalım ardında şekeri ilave edip devam edelim çırpmaya sonrada su süt ekleyip unu ve kabartma tozunuda katalım tahta kaşık yardımıyla karıştıralımYuvarlak fırın kabına döktüm pişdikten sonrada ılıkken ip yardımıyla 2 ye böldümArasına muzları ve hazırlammış olduğum kremayı sürdümüzerinide kremşantiyle kapadım ve süslerle böle birşey yaptım afiyet olsun
tarifler alıntıdır