iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
200 gr çilek
500 gr süt
1 kahve fincanı Hindistan cevizi
1 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı pirinç unu
1 çay bardağı nişasta
1 yumurta sarısı
12 paket vanilya
Yemeğin Tarifi
Bir tencereye sütü, şekeri ve Hindistan cevizini koyarak kaynatın
Pirinç unu, nişasta ve yumurta sarısını biraz sulandırarak çırpın Yavaş yavaş kaynayan süte ilave edin, kısık ateşte 5 dakika pişirin
Ateşe dayanıklı bir tepsiye pişirdiğiniz kazandibinden 2 kepçe dökerek her tarafına yayın Tepsiyi, ocağın üzerine koyun Muhallebinin altı kızarana kadar kısık ateşte tutun
Çilekleri ayıklayıp, yıkayın Küçük doğrayın Tenceredeki kazandibine ilave edin, vanilyayı da ekledikten sonra karıştırın
Çilekli kazandibini tepsideki karışımın üzerine dökün, soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kesin, ters çevirerek servis tabağına alın Yanında çilek dilimleriyle servis yapın
200 gr çilek
500 gr süt
1 kahve fincanı Hindistan cevizi
1 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı pirinç unu
1 çay bardağı nişasta
1 yumurta sarısı
12 paket vanilya
Yemeğin Tarifi
Bir tencereye sütü, şekeri ve Hindistan cevizini koyarak kaynatın
Pirinç unu, nişasta ve yumurta sarısını biraz sulandırarak çırpın Yavaş yavaş kaynayan süte ilave edin, kısık ateşte 5 dakika pişirin
Ateşe dayanıklı bir tepsiye pişirdiğiniz kazandibinden 2 kepçe dökerek her tarafına yayın Tepsiyi, ocağın üzerine koyun Muhallebinin altı kızarana kadar kısık ateşte tutun
Çilekleri ayıklayıp, yıkayın Küçük doğrayın Tenceredeki kazandibine ilave edin, vanilyayı da ekledikten sonra karıştırın
Çilekli kazandibini tepsideki karışımın üzerine dökün, soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kesin, ters çevirerek servis tabağına alın Yanında çilek dilimleriyle servis yapın