Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çilekli Limonata

Çilekli Limonata

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Çilekli Limonata Tarifi İçin Malzemeler Çilekli karışım için;

*600 gram çilek
*1 su bardağı şeker
*3 su bardağı sıcak su
*3, 4 tane limon tuzu

Limonlu karışım için

*6 tane bir gün önceden buzlukta konulmuş limon
*2 su bardağı şeker
*3 su bardağı su

Çilekli Limonata Tarifi Yapılışı Çilekleri yıkayıp saplarını temizleyip derin tencereye koyalım Üzerine suyu koyup ocağa alalım 5 dakika kaynasın Üzerine köpük olursa kaşıkla alalım 5 dakika kaynadıktan sonra şekeri ,limon tuzunu koyup iki dakika kaynatalım Ocağı kapatalım ağzı kapalı şekilde 1 saat bekletelim Buzluktan limonları çıkarıp sütün altından geçirip 5 dakika bekletelim Parçalara bölüp doğrayıp *içine koyalım Üzerine şekeri koyup püre haline getirelim Üzerine suyu koyup karıştırıp 5 dakika bekletelim Sonra süzgeçten geçirelim Sürahinin içine koyalım Diğer tarafta beklettiğimiz çileği de süzgeçten geçirelim İki karışımı biraraya koyalım Kaşıkla karıştıralım içerisine nane yaprağı koyup içelim NOT bu limonatayı karıştırmadan da kullanabiliriz Çilek suyu tek başına çok güzel Limonata da aynen çok güzel oluyor Ben size ayrı bardaklara koyduğum çilek ve limonatanın resimlerini paylaşaşacağım

Similar threads

Çilekli Limonata Tarifi İçin Malzemeler İftara soğuk buz gibi Çilekli Limonata *34 limon *1 kase çilek *2 çay bardağı şeker Çilekli Limonata Tarifi Yapılışı Limon kabuklarını rendeleyip 1 çay bardağı şekerle ovarak aromasını alması için bekletelim Çilekleri blendera alalım üzerine bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Limonata Tarifi İçin Malzemeler *1 portakal *1 limon *2 litre su *1 su bardağı şeker *1 dolu tatlı kaşığı limon tuzu *Biraz nane Limonata Tarifi Yapılışı Limonu ,portakalı yıkayıp bir gün önceden buzluğa koyalım yapmaya başlarken dolaptan alıp sudan geçirip 5*dakika bekletelimİri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Nefis Çilekli Limonata Tarifi İçin Malzemeler *1 limon *250 gr çilek ( 1 büyük kase) *1 su bardağı şeker *8 bardak su Nefis Çilekli Limonata Tarifi Yapılışı Limonu buzluğa atıp donduralım (Ben 4 saat kadar beklettim Tam donmadan soyulup kesilebilecek kıvamdayken çıkardım )Çıkarıp beyazını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Çilekli Limonata Tarifi İçin Malzemeler *300350 gr çilek *3 adet limon *(1 yemek kaşığı limon tuzu) *78 adet nane yaprağı *5 su bardağı su *2 adet limonlu soda (sade de olabilir ) *5 yemek kaşığı toz şeker Çilekli Limonata Tarifi Yapılışı 5 su bardağı su ile limon tuzunu ve şekeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Çilekli Limonata Tarifi İçin Malzemeler *78 adet çilek *2 adet limon *5 yemek kaşığı şeker *2 su bardağı su Çilekli Limonata Tarifi Yapılışı Limonun suyunu sıkalım Çilekleri, limon suyunu, su ve şekeri blendera koyup karıştıralım Süzgeçten süzüp hafif pütürlükleri alıp servis...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt