Çilekli Mini Ekler Pasta çilek biçiminde pasta Malzemeler Hamur için : 25 Kahve fincanı un 15 Kahve fincanı tereyağı 1 Tatlı kaşığı tozşeker 1 Su bardağı su 4 Adet yumurta Tuz Krema için : 2 Su bardağı süt 3 Çorba kaşığı un 7 Çorba kaşığı tozşeker 1 Kahve fincanı margarin 1 Adet yumurta 300 gr dondurulmuş çilek Hazırlanışı * Hamuru için ; su, tuz, tozşeker ve tereyağını derin bir tencerede ısıtın * Kaynamaya başlayınca ateşten alıp, unu bir kerede ekleyin * Pürüzsüz bir hamur oluncaya dek karıştırın id * Hamurun topaklanmaması ve tencerenin kenarlarına yapışmaması gerekiyor * Bunun için karıştırma işlemini çok kısık ateşte yapın * Hamuru ateşten alıp soğumaya bırakın * Ilınınca yumurtaları teker teker ekleyip süratli süratli karıştırın * Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına koyup, yağlanmış tepsiye gidip gelen olarak dizin * Orta ısılı fırında üzeri kızarıncaya değin pişirin * Süt, tozşeker, yumurta ve unu karıştırıp kremayı hazırlayın * Orta ateşte koyulaşıncaya değin pişirin * Margarini ilave edip, karıştırın * Çileklerin bir kısmını dilimleyip, dekor için ayırın * Kalanını ezerek püre haline getirin ve hazırladığınız kremaya ekleyin * Ekleri enlemesine keserek, üstteki kapağını çıkarın * İçlerini krema ile doldurup, dilimlenmiş çilekle süsleyin * Ayırdığınız kapak şeklindeki ekleri kapatıp, üzerini krema ve çilek dilimleri ile süsleyerek servis yapın