iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Muhallebi (Pratik Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler
*6 7 adet çilek
*1 litre süt
*3 yemek kaşığı un
*4 yemek kaşığı nişasta
*1, 5 bardak şeker (damak tadınıza göre)
*1 yarım limon veya portakal kabuğu rendesi
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 paket vanilya
Arası için:
*Evde pişmiş şekersiz kadayıf olduğu için onu kullandım
Çilekli Muhallebi (Pratik Tatlı) Tarifi Yapılışı Öncelikle sütü ocağa alıyoruz, içine unu nişastayı şekeri alıyoruz Karıştırıyoruz çilekleri rendeliyoruz içine döküyoruz limon veya portakal kabuğu ve vanilyayı ekliyoruz, karıştırıp kaynamaya başlayınca altını kapatıp tereyağı ekleyip karıştırıyoruz Servis etmeye hazır tek olarak da servis edilebilir Arasına bisküvi kek kurabiye evde ne varsa koyabilirsiniz Ben kadayıf kullandım tadı hafif ve güzel oldu hemde çok çok pratik Afiyet olsun Allaha emanet olun
*6 7 adet çilek
*1 litre süt
*3 yemek kaşığı un
*4 yemek kaşığı nişasta
*1, 5 bardak şeker (damak tadınıza göre)
*1 yarım limon veya portakal kabuğu rendesi
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 paket vanilya
Arası için:
*Evde pişmiş şekersiz kadayıf olduğu için onu kullandım
Çilekli Muhallebi (Pratik Tatlı) Tarifi Yapılışı Öncelikle sütü ocağa alıyoruz, içine unu nişastayı şekeri alıyoruz Karıştırıyoruz çilekleri rendeliyoruz içine döküyoruz limon veya portakal kabuğu ve vanilyayı ekliyoruz, karıştırıp kaynamaya başlayınca altını kapatıp tereyağı ekleyip karıştırıyoruz Servis etmeye hazır tek olarak da servis edilebilir Arasına bisküvi kek kurabiye evde ne varsa koyabilirsiniz Ben kadayıf kullandım tadı hafif ve güzel oldu hemde çok çok pratik Afiyet olsun Allaha emanet olun