iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler Muhallebi için:
*4 su bardağı süt
*1 su bardağına yakın toz şeker
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağı
Çilekli Muhallebi için :
*2, 5 su bardağı çilek püresi
*1, 5 su bardağı su
*1 su bardağına yakın toz şeker
*3 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
Çilekli Muhallebi Tarifi Yapılışı Hafif ve bir o kadar lezzetli, üstelikte böylesi bir lezzeti denemek için tam zamanı Buyurun tarife
Öncelikle çilekli muhallebiyi hazırlayın Bunun için rondodan geçirilmiş 25 su bardağı çilek püresini, suyu, şekeri ve nişastayı tencereye alıp çırpma teliyle iyice karıştırın Ardından ocağın üzerine alıp, sürekli karıştırarak pişirin Pişen çilekli muhallebiyi, sudan geçirdiğiniz kaselerin yarısına gelecek şekilde paylaştırın Ardından sütlü muhallebiyi hazırlayın
Bunun için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeyi tencereye koyup karıştırın Ocağın üzerine alıp kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin Kaynamaya başladıktan sonra birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın Tereyağını ve vanilyayı ekleyip çırpma teliyle karıştırıp çilekli muhallebinin üzerine paylaştırın Oda ısısına geldikten sonra, buzdolabına kaldırıp bir iki saat bekletin ve kaselerden servis tabaklarına çıkartın Arzuya göre benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata gezdirerek veya beyaz çikolata sosuyla servis edin
Bu ölçülerle 12 adet tatlı elde ettim Bu ölçü kaselerinizin büyüklüğüne göre değişebilir Şeker oranını çileklerinizin tadına veya damak tadınıza göre artırabilirsiniz
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
*4 su bardağı süt
*1 su bardağına yakın toz şeker
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağı
Çilekli Muhallebi için :
*2, 5 su bardağı çilek püresi
*1, 5 su bardağı su
*1 su bardağına yakın toz şeker
*3 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
Çilekli Muhallebi Tarifi Yapılışı Hafif ve bir o kadar lezzetli, üstelikte böylesi bir lezzeti denemek için tam zamanı Buyurun tarife
Öncelikle çilekli muhallebiyi hazırlayın Bunun için rondodan geçirilmiş 25 su bardağı çilek püresini, suyu, şekeri ve nişastayı tencereye alıp çırpma teliyle iyice karıştırın Ardından ocağın üzerine alıp, sürekli karıştırarak pişirin Pişen çilekli muhallebiyi, sudan geçirdiğiniz kaselerin yarısına gelecek şekilde paylaştırın Ardından sütlü muhallebiyi hazırlayın
Bunun için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeyi tencereye koyup karıştırın Ocağın üzerine alıp kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin Kaynamaya başladıktan sonra birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın Tereyağını ve vanilyayı ekleyip çırpma teliyle karıştırıp çilekli muhallebinin üzerine paylaştırın Oda ısısına geldikten sonra, buzdolabına kaldırıp bir iki saat bekletin ve kaselerden servis tabaklarına çıkartın Arzuya göre benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata gezdirerek veya beyaz çikolata sosuyla servis edin
Bu ölçülerle 12 adet tatlı elde ettim Bu ölçü kaselerinizin büyüklüğüne göre değişebilir Şeker oranını çileklerinizin tadına veya damak tadınıza göre artırabilirsiniz
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun