iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Muzlu Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
2 adet yumurta (oda sıcaklığında) 1, 5 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı süt (oda sıcaklığında) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket vanilya 12 çay kaşığı tarçın 1 paket kabartma tozu 3 çay bardağı un Kreması için:
3 su bardağı soğuk süt 1 çay bardağı toz şeker 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı Arası için:
Muz ve çilek dilimleri Üzeri için:
Pudra şekeri Çilekli Muzlu Alman Pastası Tarifi Yapılışı
Herkese Merhaba,
Kek için; kalıbınızı katı yağ ile yağlayın ve hazırlayın (Ben kelepçeli ve 25 santim çapında bir kalıp kullandım Tabanına fırın kağıdı koydum ve yan yüzeyleri ile beraber, fırın kağıdının üzerini de yani tabanını da yağladım )
Fırınınızı 170 dereceye ayarlayarak, ısınması için açın
Un, vanilya, kabartma tozu ve tarçından oluşan kuru malzemelerinizi eleyerek bir kaba alın
Yumurtaları kısa bir süre köpürene kadar çırpın ve toz şeker ilavesini yapın Şeker ile beraber 510 dakika arası, mikserin yüksek devrinde çırpın
Süt ve sıvı yağı ekleyin ve karıştıktan sonra mikser devrini en düşüğe alarak önceden elediğimiz kuru malzemeleri ilave edin ve çok kısa bir süre sadece karışmalarını sağlayacak kadar karıştırın ve mikseri kapatın Ya da bu aşamayı miksersiz, bir spatula yardımıyla yapın
Kek harcınızı, kalıba aktarın ve önceden ısıttığımız fırına verin Kürdan testi temiz çıkana kadar (2030 dakika arası sürüyor yaklaşık) pişirin
Keki fırına verdikten sonra pişme süreci sırasında; ayrı bir tencereye, vanilya ve tereyağı hariç, diğer krema malzemelerini alın ve bir çırpma teli ile bir miktar karıştırdıktan sonra ocağa alın Ortakısık ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin
Kıvam aldığı son aşamada, vanilya ve tereyağını da ekleyin ve blender veya mikser yardımıyla bir kaç dakika çırpın Hem özleşmesini, hem ılınmasını, hem de minik topaklarınız varsa pürüzsüzleşmesini sağlayacaktır
Krema bir miktar ılındıktan sonra, pastamıza şekil verene kadar, üzerini kapatarak buzdolabında beklemeye alabilirsiniz, kıvamı biraz toplanır bu süreçte ama eğer ki, kremanın bir miktar kenarlardan akma ihtimali sizin için çok sorun değilse buzdolabına koymak zorunda değilsiniz, oda sıcaklığında da bekletebilirsiniz
Kekimiz ılındıktan sonra, bir bıçak ya da ip yardımıyla dikkatli bir şekilde keki ortadan kesin Ben uzun bir bıçak kullandım
Kremayı arasına sürün, hepsini bir kerede dökmeyin, azar azar alıp yayarak ilerleyin
Üzerine muz ve çilek dilimleri dizin ve kekin üst kısmını üzerine kapatın Meyveler için miktar belirtmedim, muzun çileğin boyutlarına göre miktar değişebileceği için Ben 34 adet yerli muz ve yaklaşık 300 gram civarı çilek kullandım
Son olarak da pastanızın üzerine bir çay süzgeci yardımıyla bolca pudra şekeri serpin ve arzu ettiğiniz şekilde süsleyin
Pastanızı kapaklı bir kaba alın ve 34 saat buzdolabında dinlendirip, servis edin
Keki de kreması da oldukça pratik ve kısa sürede pişen ama buna oranla oldukça lezzetli olan bu nefis pastayı, umarım sizler de dener ve severek yersiniz
Afiyet olsun
Keki için:
2 adet yumurta (oda sıcaklığında) 1, 5 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı süt (oda sıcaklığında) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket vanilya 12 çay kaşığı tarçın 1 paket kabartma tozu 3 çay bardağı un Kreması için:
3 su bardağı soğuk süt 1 çay bardağı toz şeker 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı Arası için:
Muz ve çilek dilimleri Üzeri için:
Pudra şekeri Çilekli Muzlu Alman Pastası Tarifi Yapılışı
Herkese Merhaba,
Kek için; kalıbınızı katı yağ ile yağlayın ve hazırlayın (Ben kelepçeli ve 25 santim çapında bir kalıp kullandım Tabanına fırın kağıdı koydum ve yan yüzeyleri ile beraber, fırın kağıdının üzerini de yani tabanını da yağladım )
Fırınınızı 170 dereceye ayarlayarak, ısınması için açın
Un, vanilya, kabartma tozu ve tarçından oluşan kuru malzemelerinizi eleyerek bir kaba alın
Yumurtaları kısa bir süre köpürene kadar çırpın ve toz şeker ilavesini yapın Şeker ile beraber 510 dakika arası, mikserin yüksek devrinde çırpın
Süt ve sıvı yağı ekleyin ve karıştıktan sonra mikser devrini en düşüğe alarak önceden elediğimiz kuru malzemeleri ilave edin ve çok kısa bir süre sadece karışmalarını sağlayacak kadar karıştırın ve mikseri kapatın Ya da bu aşamayı miksersiz, bir spatula yardımıyla yapın
Kek harcınızı, kalıba aktarın ve önceden ısıttığımız fırına verin Kürdan testi temiz çıkana kadar (2030 dakika arası sürüyor yaklaşık) pişirin
Keki fırına verdikten sonra pişme süreci sırasında; ayrı bir tencereye, vanilya ve tereyağı hariç, diğer krema malzemelerini alın ve bir çırpma teli ile bir miktar karıştırdıktan sonra ocağa alın Ortakısık ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin
Kıvam aldığı son aşamada, vanilya ve tereyağını da ekleyin ve blender veya mikser yardımıyla bir kaç dakika çırpın Hem özleşmesini, hem ılınmasını, hem de minik topaklarınız varsa pürüzsüzleşmesini sağlayacaktır
Krema bir miktar ılındıktan sonra, pastamıza şekil verene kadar, üzerini kapatarak buzdolabında beklemeye alabilirsiniz, kıvamı biraz toplanır bu süreçte ama eğer ki, kremanın bir miktar kenarlardan akma ihtimali sizin için çok sorun değilse buzdolabına koymak zorunda değilsiniz, oda sıcaklığında da bekletebilirsiniz
Kekimiz ılındıktan sonra, bir bıçak ya da ip yardımıyla dikkatli bir şekilde keki ortadan kesin Ben uzun bir bıçak kullandım
Kremayı arasına sürün, hepsini bir kerede dökmeyin, azar azar alıp yayarak ilerleyin
Üzerine muz ve çilek dilimleri dizin ve kekin üst kısmını üzerine kapatın Meyveler için miktar belirtmedim, muzun çileğin boyutlarına göre miktar değişebileceği için Ben 34 adet yerli muz ve yaklaşık 300 gram civarı çilek kullandım
Son olarak da pastanızın üzerine bir çay süzgeci yardımıyla bolca pudra şekeri serpin ve arzu ettiğiniz şekilde süsleyin
Pastanızı kapaklı bir kaba alın ve 34 saat buzdolabında dinlendirip, servis edin
Keki de kreması da oldukça pratik ve kısa sürede pişen ama buna oranla oldukça lezzetli olan bu nefis pastayı, umarım sizler de dener ve severek yersiniz
Afiyet olsun