Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çilekli Muzlu Parfe

Çilekli Muzlu Parfe

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Çilekli Muzlu Parfe Tarifi İçin Malzemeler
2 paket petibör bisküvi
2 adet muz
500 gram çilek
1 poşet hazır pasta kreması (Krem şanti de olur)
1, 5 su bardağı süt
İsteğe göre kuruyemiş (ceviz, fındık, fıstık )

Üzeri için;
Eritilmiş Çikolata
Çilek
Kuruyemiş

Çilekli Muzlu Parfe Tarifi Yapılışı
Çilek sezonu itinayla değerlendirilir ? Hele ki havaların ısınmasıyla beraber soğuk pastalara kim hayır der ki?
İçini zenginleştirmek ve üzerini süslemek tamamen tercihe kalmış

Bu arada tüm annelerin ve anne adayların Anneler günü kutlu olsun Bir gün değil her gün her zaman annelerimizin kıymetini bilelim

İlk önce toz krema sütle çırpılır Küp küp doğranmış çilek ve muz eklenir Kırılmış bisküviler de ilave edilip iyice harmanlanır İsteğe göre kuruyemiş de ilave edilir

Streç film serilmiş kalıbın altına ve kenarlarına uzunlamasına kesilmiş çilekler dizilir Parfe harcını kaşık kaşık ekleyip düzeltelim Streç filmle üzerini kapatıp buzdolabının buzluk bölümünde en az 23 saat dinlendirelim

Daha sonra üzerindeki streç filmi açıp düz bir servis tabağına ters çevirip streç filmi yavaşça çıkartalım

Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz Ben çilek ve kuruyemiş ekledim Eritilmiş çikolatayla zikzak şeritler çektim ?

858,496Konular
982,225Mesajlar
30,141Kullanıcılar
HasantemelSon üye
Üst Alt