iltasyazilim
FD Üye
2 su bardağı süt
2 poşet krem şanti
2 su bardağı çilek
1 paket çilek jölesi
3 kahve fincanı sıcak su
2 yumurtanın akı
12 çay bardağı dövülmüş badem
34 yaprak taze nane
Hazırlanışı
Bir kaba krem şanti paketlerini boşaltalım, üzerine sütü ekleyip iyice çırpalım
Katılaşınca 1015 dakika buzdolabında bekletelim
Çilekleri yıkayıp yeşil kısımlarını alalım Yarısını dilim dilim doğrayalım, diğer yarısını ise aşırı ezmeden blendırdan geçirelim
Çilek jölesini sıcak suda eritelim Yumurta aklarını da bembeyaz oluncaya kadar çırpalım
Krem şantiyi, blendırdan geçirdiğimiz çilekleri, çilek jölesini ve yumurta aklarını birbirine karıştıralım
Dilimlediğimiz çileklerin yarısını ve dövülmüş bademleri de ekleyelim
Bir kaba streç film serelim Üzerine karışımı dökelim ve buzlukta birkaç saat bekletelim
Buzluktan çıkarıp soğutulmuş bir servis tabağına ters çevirelim
Streç filmi çıkaralım Parfeyi nane yaprakları ve dilimlenmiş çileklerle süsleyerek servis edelim
2 poşet krem şanti
2 su bardağı çilek
1 paket çilek jölesi
3 kahve fincanı sıcak su
2 yumurtanın akı
12 çay bardağı dövülmüş badem
34 yaprak taze nane
Hazırlanışı
Bir kaba krem şanti paketlerini boşaltalım, üzerine sütü ekleyip iyice çırpalım
Katılaşınca 1015 dakika buzdolabında bekletelim
Çilekleri yıkayıp yeşil kısımlarını alalım Yarısını dilim dilim doğrayalım, diğer yarısını ise aşırı ezmeden blendırdan geçirelim
Çilek jölesini sıcak suda eritelim Yumurta aklarını da bembeyaz oluncaya kadar çırpalım
Krem şantiyi, blendırdan geçirdiğimiz çilekleri, çilek jölesini ve yumurta aklarını birbirine karıştıralım
Dilimlediğimiz çileklerin yarısını ve dövülmüş bademleri de ekleyelim
Bir kaba streç film serelim Üzerine karışımı dökelim ve buzlukta birkaç saat bekletelim
Buzluktan çıkarıp soğutulmuş bir servis tabağına ters çevirelim
Streç filmi çıkaralım Parfeyi nane yaprakları ve dilimlenmiş çileklerle süsleyerek servis edelim