iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Parfe Tarifi İçin Malzemeler
*2 paket (400 gr) krema
*5 yemek kaşığı pudra şekeri
*400 gr tazedondurulmuş çilek
*200 gr petibör bisküvi
*Yarım çay bardağı kırılmış fındık
*1 çay bardağı çikolata parçası
*Koroplast Streç Film
Çilekli Parfe Tarifi Yapılışı 1 Çilekli parfemiz için sıvı krema ve pudra şekerini iyice köpürünceye kadar 2 mikser ile çırpalım
3 Çilekleri irice doğrayalım
4 Bisküvileri de irice kıralım
5 Fındıklar ve damla çikolatalarla birlikte çırpılmış kremaya tüm malzemeyi ekleyerek dikkatlice ezmeden karıştıralım
6 Kullanacağımız baton kalıbın içerisini streç film ile kaplayalım Bu sayede donduktan sonra tatlımızı çok rahat bir şekilde kalıptan çıkarabiliriz
7 Hazırladığımız karışımı kalıba boşaltalım ve üzerini de streç film ile kapatıp dondurucuya kaldıralım
8 45 saat beklettikten sonra dondurucudan çıkarıp kalıptan çıkaralım 12 dakika bekledikten sonra üzerindeki streç film çok kolay bir şekilde soyulacaktır
9 Dilediğimiz şekilde süsleyelim, dilimleyerek servis edelim
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Not; tarifte kullandığım fındık pastacılıkta kullanılan dışı karamelize edilmiş fındık kırığı, marketlerde bulunuyor ama normal kavrulmuş fındık da kullanılabilir
*2 paket (400 gr) krema
*5 yemek kaşığı pudra şekeri
*400 gr tazedondurulmuş çilek
*200 gr petibör bisküvi
*Yarım çay bardağı kırılmış fındık
*1 çay bardağı çikolata parçası
*Koroplast Streç Film
Çilekli Parfe Tarifi Yapılışı 1 Çilekli parfemiz için sıvı krema ve pudra şekerini iyice köpürünceye kadar 2 mikser ile çırpalım
3 Çilekleri irice doğrayalım
4 Bisküvileri de irice kıralım
5 Fındıklar ve damla çikolatalarla birlikte çırpılmış kremaya tüm malzemeyi ekleyerek dikkatlice ezmeden karıştıralım
6 Kullanacağımız baton kalıbın içerisini streç film ile kaplayalım Bu sayede donduktan sonra tatlımızı çok rahat bir şekilde kalıptan çıkarabiliriz
7 Hazırladığımız karışımı kalıba boşaltalım ve üzerini de streç film ile kapatıp dondurucuya kaldıralım
8 45 saat beklettikten sonra dondurucudan çıkarıp kalıptan çıkaralım 12 dakika bekledikten sonra üzerindeki streç film çok kolay bir şekilde soyulacaktır
9 Dilediğimiz şekilde süsleyelim, dilimleyerek servis edelim
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Not; tarifte kullandığım fındık pastacılıkta kullanılan dışı karamelize edilmiş fındık kırığı, marketlerde bulunuyor ama normal kavrulmuş fındık da kullanılabilir