Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çilekli Pasta

Çilekli Pasta

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemesi:

Pandispanya için:

3 yumurta
3 çorba kaşığı ılık su
1,5 çay bardağı tozşeker
2 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu

Üzeri için:

yarım kilo çilek (yıkanmış, temizlenmiş ve ikiye bölünmüş)
1 paket tart jöle
250 ml vişne suyu
2 çorba kaşığı tozşeker

Kreması:

1 paket krema
1 paket vanilya
1 paket krema sertleştirici

Hazırlanışı:
1 Pandispanyayı hazırlamak için derin bir kaba yumurtalar, ılık su ve tozşeker alınır Mikserle tozşeker eriyip, yumrtalar köpük köpük olana kadar yüksek hızda çırpılır Un ve kabartma tozu ellenerek yumurta karışıma ilave edilip yavaşca karıştırılır Yağlanmış unlanmış tart kalıbına hamuru dökünüz Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 2025 dakika pişiriniz

2 Pandispanyayı soğutup kalıptan çıkarın Dar kısmı üste gelicek şekilde tabağa yerleştirin
İkiye bölünmüş çilekleri kenardan başlayarak, aralıksız bir şekilde dizin Jöleyi paketin üzerinde ki tarife göre vişne suyu ve şekerle pişirin Pişdikten bir dakika sonra ilk sıcaklığı gidince pastanın ortasından başlayarak yavaşca çileklerin üzerine yayın, soğmasını bekleyin

3 Soğuk kremayı derin bir kaba alın ve sertleştiriciyi ilave edip mikserle sertleşene kadar çırpın Sertleşen kremayı pasta süsleme torbasına alın ve pastayı arzuya göre süsleyin Eğer süslemek istemiyorsanız kremaya kaşık ile servis ederken pastaların yanına ilave edin Ama mutlaka krema ile yeminizi tavsiye ederim, nefis oluyor
 
858,496Konular
982,206Mesajlar
30,130Kullanıcılar
rüGarSon üye
Üst Alt