iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Prebiyotik Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet sade prebiyotik yoğurt (activia olabilir)
*2 yemek kaşığı normal yoğurt
*810 adet çilek
*2 tatlı kaşığı bal (bal yerine toz şeker de kullanabilirsiniz)
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Çilekli Prebiyotik Dondurma Tarifi Yapılışı Prebiyotik yoğurtları ve normal yoğurdu bir kasede karıştırın Çilekleri küçük parçalar halinde doğrayın Bal ve limon suyunu da çileklerle birlikte yoğurda ekleyin ve karıştırın
Yayvan, kapaklı bir cam kabın içine karışımı yayın ve kapağını kapatıp 1 saat buzlukta bekletin
1 saat sonunda kabı buzluktan çıkarın, tahta bir kaşıkla iyice karıştırın
Tekrar ağzını kapatıp buzluğa koyun Bu işlemi her 30 dakika da bir 35 sefer tekrarlayın Karıştırmanın amacı kenarlarda oluşan buz kristallerini karışıma yedirmek Her karıştırdığınızda buz kristalleri çoğalacak
Bu tarif kalori açısından düşük olduğu gibi prebiyotik bakteri içerdiğinden oldukça sağlıklı Yaz günleri için hafif bir dondurma alternatifi
Afiyet olsun…
*2 adet sade prebiyotik yoğurt (activia olabilir)
*2 yemek kaşığı normal yoğurt
*810 adet çilek
*2 tatlı kaşığı bal (bal yerine toz şeker de kullanabilirsiniz)
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Çilekli Prebiyotik Dondurma Tarifi Yapılışı Prebiyotik yoğurtları ve normal yoğurdu bir kasede karıştırın Çilekleri küçük parçalar halinde doğrayın Bal ve limon suyunu da çileklerle birlikte yoğurda ekleyin ve karıştırın
Yayvan, kapaklı bir cam kabın içine karışımı yayın ve kapağını kapatıp 1 saat buzlukta bekletin
1 saat sonunda kabı buzluktan çıkarın, tahta bir kaşıkla iyice karıştırın
Tekrar ağzını kapatıp buzluğa koyun Bu işlemi her 30 dakika da bir 35 sefer tekrarlayın Karıştırmanın amacı kenarlarda oluşan buz kristallerini karışıma yedirmek Her karıştırdığınızda buz kristalleri çoğalacak
Bu tarif kalori açısından düşük olduğu gibi prebiyotik bakteri içerdiğinden oldukça sağlıklı Yaz günleri için hafif bir dondurma alternatifi
Afiyet olsun…