iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Prenses Tacı Tarifi İçin Malzemeler
Çilekli kısım için:
3 su bardağı süt 1 paket çilekli puding Beyaz kısım için:
1 litre süt 1 çay bardağı toz şeker Yarım çay bardağı irmik 3 yemek kaşığı dolusu nişasta 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı tereyağı Üzeri için:
Toz fıstık, damla çikolata vs
Kaç Kişilik: 1012
Hazırlama: 5dk
Pişirme: 20dk Çilekli Prenses Tacı Tarifi Yapılışı
Tam bir yaz tatlısı hafif mi hafif, dondurma tadında, serinletici, çok ama çok lezzetli ve pratik
Çilekli kısım için süt ve çilekli puding tencereye alınır kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir Uygun bir kek kalıbı güzelce ıslatılır Hazırlanan puding kalıbın tabanına boşaltılır Beyaz kısım için; 1 litre süt, irmik, nişasta, toz şeker tencereye alınır kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir Ocaktan alınıp tereyağı ve vanilya eklenir Karıştırarak erimesi sağlanır Bu sırada hafif ılımış olan çilekli pudingin üzerine yavaş yavaş dökülür Oda sıcaklığına gelen tatlı 45 saat dolapta dinlendirilir Güzelce soğuyan ve kıvam alan tatlı servis tabağına ters çevrilerek çıkartılır Kolay çıkması için kalıp ıslatılır Birde çıkarmadan önce kenarları kaşıkla veya bıçakla hafif bastırılarak kalıptan ayırılır Üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz Afiyet olsun
Çilekli kısım için:
3 su bardağı süt 1 paket çilekli puding Beyaz kısım için:
1 litre süt 1 çay bardağı toz şeker Yarım çay bardağı irmik 3 yemek kaşığı dolusu nişasta 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı tereyağı Üzeri için:
Toz fıstık, damla çikolata vs
Kaç Kişilik: 1012
Hazırlama: 5dk
Pişirme: 20dk Çilekli Prenses Tacı Tarifi Yapılışı
Tam bir yaz tatlısı hafif mi hafif, dondurma tadında, serinletici, çok ama çok lezzetli ve pratik
Çilekli kısım için süt ve çilekli puding tencereye alınır kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir Uygun bir kek kalıbı güzelce ıslatılır Hazırlanan puding kalıbın tabanına boşaltılır Beyaz kısım için; 1 litre süt, irmik, nişasta, toz şeker tencereye alınır kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir Ocaktan alınıp tereyağı ve vanilya eklenir Karıştırarak erimesi sağlanır Bu sırada hafif ılımış olan çilekli pudingin üzerine yavaş yavaş dökülür Oda sıcaklığına gelen tatlı 45 saat dolapta dinlendirilir Güzelce soğuyan ve kıvam alan tatlı servis tabağına ters çevrilerek çıkartılır Kolay çıkması için kalıp ıslatılır Birde çıkarmadan önce kenarları kaşıkla veya bıçakla hafif bastırılarak kalıptan ayırılır Üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz Afiyet olsun