iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
2 yumurta
Yarım paket yaş maya
5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
150 gr margarin
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
300 ml krema
150 gr çilek dilimleri
Yarım su bardağı çilek reçeli
Üzeri için :
Pudra şekeri
Tarif
Sütü geniş bir kaba alın
Üzerine yaş maya, şeker ve suyu ekleyip eriyinceye kadar karıştırın
Yumurtaları, margarini ve vanilyayı ekleyin
Unu azar azar ekleyip yoğurun
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp fırın tepsisine dizin
Üzerini örterek mayalanmaya bırakın
Mayalanan hamurları 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Soğumaya bırakın
Soğuyan pufları enlemesine ortadan ikiye kesin ve alt parçaya çilek reçeli sürün
Kremayı katılaşıncaya kadar çırpın ve krema sıkma torbasına doldurarak reçelli parçaların üzerine sıkın
Çilek dilimlerini yerleştirip üst parçayı üzerine kapatın
Pudra şeker serpiştirerek servis yapın
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
2 yumurta
Yarım paket yaş maya
5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
150 gr margarin
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
300 ml krema
150 gr çilek dilimleri
Yarım su bardağı çilek reçeli
Üzeri için :
Pudra şekeri
Tarif
Sütü geniş bir kaba alın
Üzerine yaş maya, şeker ve suyu ekleyip eriyinceye kadar karıştırın
Yumurtaları, margarini ve vanilyayı ekleyin
Unu azar azar ekleyip yoğurun
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp fırın tepsisine dizin
Üzerini örterek mayalanmaya bırakın
Mayalanan hamurları 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Soğumaya bırakın
Soğuyan pufları enlemesine ortadan ikiye kesin ve alt parçaya çilek reçeli sürün
Kremayı katılaşıncaya kadar çırpın ve krema sıkma torbasına doldurarak reçelli parçaların üzerine sıkın
Çilek dilimlerini yerleştirip üst parçayı üzerine kapatın
Pudra şeker serpiştirerek servis yapın
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız