iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Reçelli Tart Tarifi İçin Malzemeler
*200 gram tereyağı
*2 su bardağı un
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 yumurta sarısı
*1 paket vanilya
Üzeri için;
*300 gram çilek
*Biraz çilek yada ahududu reçeli
*Yarım paket çilekli bitkisel jöle( Almanya tüm paket )
*1 su bardağı sıcak su
Çilekli Reçelli Tart Tarifi Yapılışı Un, pudra şekeri, tuz ve vanilyayı karıştırıp temiz tezgahın üzerine alın, ortasını çukur şeklinde açıp tereyağını ekleyin Un ve tereyağı karışıp topak topak olduğunda yumurta sarısını ekleyin Hamurun yanına da buz küplerini koyun, hamuru yoğururken buzların elinizin ısısıyla eriyip suyunun yavaş yavaş hamura karışmasını sağlayın Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun (buzların tamamı fazla gelecektir, hamurun kıvamı olunca buzları hamurdan uzaklaştırın) Hamuru dolaba kaldırıp 1 saat dinlendirin, dolaptan alıp altını yağladığınız tart kalıbına yerleştirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin Soğuyana kadar bekleyin, tartın üzerine reçelden 2 3 yemek kaşığı kadar yayarak üzerine dilimlenmiş çilekleri dizin 1 paket jölenin yarısını 1 su bardağı kaynar suyla karıştırıp çileklerin üzerine dökün Afiyet olsun
*200 gram tereyağı
*2 su bardağı un
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 yumurta sarısı
*1 paket vanilya
Üzeri için;
*300 gram çilek
*Biraz çilek yada ahududu reçeli
*Yarım paket çilekli bitkisel jöle( Almanya tüm paket )
*1 su bardağı sıcak su
Çilekli Reçelli Tart Tarifi Yapılışı Un, pudra şekeri, tuz ve vanilyayı karıştırıp temiz tezgahın üzerine alın, ortasını çukur şeklinde açıp tereyağını ekleyin Un ve tereyağı karışıp topak topak olduğunda yumurta sarısını ekleyin Hamurun yanına da buz küplerini koyun, hamuru yoğururken buzların elinizin ısısıyla eriyip suyunun yavaş yavaş hamura karışmasını sağlayın Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun (buzların tamamı fazla gelecektir, hamurun kıvamı olunca buzları hamurdan uzaklaştırın) Hamuru dolaba kaldırıp 1 saat dinlendirin, dolaptan alıp altını yağladığınız tart kalıbına yerleştirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin Soğuyana kadar bekleyin, tartın üzerine reçelden 2 3 yemek kaşığı kadar yayarak üzerine dilimlenmiş çilekleri dizin 1 paket jölenin yarısını 1 su bardağı kaynar suyla karıştırıp çileklerin üzerine dökün Afiyet olsun