iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Şarlot Tarifi İçin Malzemeler Krema için;
*3 yemek kaşığı mısır nişastası
*2 yemek kaşığı un
*1 adet yumurta
*1 yemek kaşığı tereyağ
*4 su bardağı süt
*1 poşet toz kremşanti
*1 vanilya
Çilek Püresi
*1 su bardağı çilek
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*3 yemek kaşığı şeker (çileklerin tatlılık oranına göre azaltılıp artırılabilir
Ara malzemesi olarak doğranmış çilek
*Arzuya göre hazır pandispanya veya eti burçak
*
Çilekli Şarlot Tarifi Yapılışı Krema için kremşanti, tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeler karıştırılarak göz göz olana kadar karıştırılarak pişirilir Ocaktan indirmeden tereyağı eklenir ve altı kapatılır Pişen krema 12 dakika dinlendikten sonra krem şanti ve vanilya ilave edilerek mikser ile 5 dakika çırpılır*Çilek püresi için çilekler şeker ilave edilerek rondadan geçirilir 2 yemek kaşığı nişasta suyla eritilip püreye ilave edilir ve pişirmeye başlanır Püremizde göz göz olduktan sonra ocaktan alınır*(Ben malzemeleri önceden ayarlayıp krema ve püreyi aynı anda yapıyorum )*Önceden ıslatılmış cup bardaklarına 2 kaşık krema koyduktan sonra pandispanya kekini doğranmış çilekleri, çilek püresini sonra tekrar krema koyduktan sonra doğranmış çileklerle süslenir
*3 yemek kaşığı mısır nişastası
*2 yemek kaşığı un
*1 adet yumurta
*1 yemek kaşığı tereyağ
*4 su bardağı süt
*1 poşet toz kremşanti
*1 vanilya
Çilek Püresi
*1 su bardağı çilek
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*3 yemek kaşığı şeker (çileklerin tatlılık oranına göre azaltılıp artırılabilir
Ara malzemesi olarak doğranmış çilek
*Arzuya göre hazır pandispanya veya eti burçak
*
Çilekli Şarlot Tarifi Yapılışı Krema için kremşanti, tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeler karıştırılarak göz göz olana kadar karıştırılarak pişirilir Ocaktan indirmeden tereyağı eklenir ve altı kapatılır Pişen krema 12 dakika dinlendikten sonra krem şanti ve vanilya ilave edilerek mikser ile 5 dakika çırpılır*Çilek püresi için çilekler şeker ilave edilerek rondadan geçirilir 2 yemek kaşığı nişasta suyla eritilip püreye ilave edilir ve pişirmeye başlanır Püremizde göz göz olduktan sonra ocaktan alınır*(Ben malzemeleri önceden ayarlayıp krema ve püreyi aynı anda yapıyorum )*Önceden ıslatılmış cup bardaklarına 2 kaşık krema koyduktan sonra pandispanya kekini doğranmış çilekleri, çilek püresini sonra tekrar krema koyduktan sonra doğranmış çileklerle süslenir