iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Sütten Pembe Lokumlar Tarifi İçin Malzemeler
*1 litre çilek aromalı süt
*1 su bardağı dolusu un
*1 çay bardağı şeker(şekerini damak tadına göre ayarlabilir siniz)
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı margarin
Sarmak için:
*Hindistan cevizi
İçine:
*1 poşet krem şanti
*Krem santiyi yapmak için süt (miktarı poşetin üzerinde yazar)
Çilekli Sütten Pembe Lokumlar Tarifi Yapılışı Herkese selamlar
Tenceremize muhallebi malzemelerinin hepsini(margarin haric) koyup az çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırıyoruz, kaynamaya başlayınca margarini ekliyoruz, bir iki dk daha kaynatıp altını kapatıyoruz
Sonra dikdörtgen büyük tepsiye hiç boşluk yer kalmayacak şekilde bolca hindistan cevizi serpiştiriyoruz
Muhallebiyi az bir şey telle çırpıp pürüzsüz hale getirdikten sonra tepsinin her tarafına dikkatli bir şekilde döküp kaşık yardımıyla eşit bir şekilde yayıyoruz
Sonra buz dolabında yada balkonda soğumaya bırakıyoruzEğer yaşadığınız yerde havalar sıcak ise soğuma süresi uzayabilir
Bu arada krem şantimizi çırpalım
Ben sütü üzerindeki yazılan tariften biraz daha az koyuyorum ki biraz koyu olması için Muhallebi iyice soğuduktan sonra üzerine şantiyi sürelimSonra resimdeki gibi şeritler kesip bir bıçak yardımıyla kanırtarak lokumlarımızı saralım Baktınız muhallebi tam kalkmıyor biraz daha soğutabilirsiniz
Sarma aşaması inanın çok zevkli oluyor Umarım sizde seversiniz
Bu lokumu akşamdan yapıp buz dolabında bir gün dinlendirilirse daha güzel oluyor
İnşallah yapar ve beğenirsinizAfiyet olsun ?
*1 litre çilek aromalı süt
*1 su bardağı dolusu un
*1 çay bardağı şeker(şekerini damak tadına göre ayarlabilir siniz)
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı margarin
Sarmak için:
*Hindistan cevizi
İçine:
*1 poşet krem şanti
*Krem santiyi yapmak için süt (miktarı poşetin üzerinde yazar)
Çilekli Sütten Pembe Lokumlar Tarifi Yapılışı Herkese selamlar
Tenceremize muhallebi malzemelerinin hepsini(margarin haric) koyup az çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırıyoruz, kaynamaya başlayınca margarini ekliyoruz, bir iki dk daha kaynatıp altını kapatıyoruz
Sonra dikdörtgen büyük tepsiye hiç boşluk yer kalmayacak şekilde bolca hindistan cevizi serpiştiriyoruz
Muhallebiyi az bir şey telle çırpıp pürüzsüz hale getirdikten sonra tepsinin her tarafına dikkatli bir şekilde döküp kaşık yardımıyla eşit bir şekilde yayıyoruz
Sonra buz dolabında yada balkonda soğumaya bırakıyoruzEğer yaşadığınız yerde havalar sıcak ise soğuma süresi uzayabilir
Bu arada krem şantimizi çırpalım
Ben sütü üzerindeki yazılan tariften biraz daha az koyuyorum ki biraz koyu olması için Muhallebi iyice soğuduktan sonra üzerine şantiyi sürelimSonra resimdeki gibi şeritler kesip bir bıçak yardımıyla kanırtarak lokumlarımızı saralım Baktınız muhallebi tam kalkmıyor biraz daha soğutabilirsiniz
Sarma aşaması inanın çok zevkli oluyor Umarım sizde seversiniz
Bu lokumu akşamdan yapıp buz dolabında bir gün dinlendirilirse daha güzel oluyor
İnşallah yapar ve beğenirsinizAfiyet olsun ?