Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çilekli Tarçınlı Rulo

Çilekli Tarçınlı Rulo

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Çilekli Tarçınlı Rulo Malzemeleri


6 yaprak milföy
500 gr taze çilek
1,5 su bardağı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
½ kahve fincanı su
1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için Malzemeler
½ su bardağı limon suyu
½ su bardağı su
6 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı


Çilekleri küçük küpler olacak şekilde kesin Bir sos tenceresine doğradığınız çilekleri alın, üzerine tarçını ve toz şekeri ilave edip, kaynatın

Suyun içinde nişastayı eritin Çilekli harcın içine ekleyerek, kıvam alana kadar kaynatın Hazırladığınız iç harcı soğuması için kenara alın Milföyleri merdane yardımıyla dikdörtgen olacak şekilde açın Hazırladığınız iç harçtan 2 yemek kaşığı alarak açtığınız milföyün ortasına yayın ve milföyünüzün uzun kenarından rulo yapın 2 parmak kalınlığında dilimleyin ve dik olacak şekilde cam fırın kabına dizin Tüm milföy hamurlarına aynı işlemi uygulayın Ardından 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirin

Tereyağı hariç tüm malzemeleri bir sos tenceresinde karıştırın ardından ocağa alın ve krema kıvamına gelene kadar çırpın Ocaktan alın, tereyağını ekleyin ve karıştırın fırından çıkan sıcak tatlınızın üzerine gezdirin ve ılık servis edin


 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt