iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Tarçınlı Rulo Malzemeleri
6 yaprak milföy
500 gr taze çilek
1,5 su bardağı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
½ kahve fincanı su
1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için Malzemeler
½ su bardağı limon suyu
½ su bardağı su
6 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Çilekleri küçük küpler olacak şekilde kesin Bir sos tenceresine doğradığınız çilekleri alın, üzerine tarçını ve toz şekeri ilave edip, kaynatın
Suyun içinde nişastayı eritin Çilekli harcın içine ekleyerek, kıvam alana kadar kaynatın Hazırladığınız iç harcı soğuması için kenara alın Milföyleri merdane yardımıyla dikdörtgen olacak şekilde açın Hazırladığınız iç harçtan 2 yemek kaşığı alarak açtığınız milföyün ortasına yayın ve milföyünüzün uzun kenarından rulo yapın 2 parmak kalınlığında dilimleyin ve dik olacak şekilde cam fırın kabına dizin Tüm milföy hamurlarına aynı işlemi uygulayın Ardından 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirin
Tereyağı hariç tüm malzemeleri bir sos tenceresinde karıştırın ardından ocağa alın ve krema kıvamına gelene kadar çırpın Ocaktan alın, tereyağını ekleyin ve karıştırın fırından çıkan sıcak tatlınızın üzerine gezdirin ve ılık servis edin
6 yaprak milföy
500 gr taze çilek
1,5 su bardağı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
½ kahve fincanı su
1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için Malzemeler
½ su bardağı limon suyu
½ su bardağı su
6 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Çilekleri küçük küpler olacak şekilde kesin Bir sos tenceresine doğradığınız çilekleri alın, üzerine tarçını ve toz şekeri ilave edip, kaynatın
Suyun içinde nişastayı eritin Çilekli harcın içine ekleyerek, kıvam alana kadar kaynatın Hazırladığınız iç harcı soğuması için kenara alın Milföyleri merdane yardımıyla dikdörtgen olacak şekilde açın Hazırladığınız iç harçtan 2 yemek kaşığı alarak açtığınız milföyün ortasına yayın ve milföyünüzün uzun kenarından rulo yapın 2 parmak kalınlığında dilimleyin ve dik olacak şekilde cam fırın kabına dizin Tüm milföy hamurlarına aynı işlemi uygulayın Ardından 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirin
Tereyağı hariç tüm malzemeleri bir sos tenceresinde karıştırın ardından ocağa alın ve krema kıvamına gelene kadar çırpın Ocaktan alın, tereyağını ekleyin ve karıştırın fırından çıkan sıcak tatlınızın üzerine gezdirin ve ılık servis edin