iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*1 su bardağından biraz eksik şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı damla çikolata
*50 gram kakao
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya portakal kabuğu rendesi
Kreması;
*1 paket cramole
*500 ml süt ganaj
*100 grm bitter çikolata
*100 ml krema ve çilek
*Süslemek için çilek
Çilekli Tart Kek Tarifi Yapılışı İlk olarak yumurta ve şekeri mikserle beyazlaşana kadar çırpıyoruz ,sırasıyla sıvı yağ, süt,*un, kakao, kabartma tozu ,vanilya, damla çikolata portakal kabuğu rendesi güzelce çırpıp yağladığımız tart kalıbına kekimizi döküyoruz ,önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kekimizi yaklaşık 20 dakika kekimizi pişiriyoruz ,siz yine kontrollü pişirin ,kekimiz pişerken çilekli cremoleyi paketin üstündeki tarife göre yapıyoruz 500 ml süt gidiyor, güzelce çırptıktan sonra içine ince ince çilekleri doğrayıp dolaba koyalım sonra ganaj için kremayı ısıtıp içine çikolataları atıp eritelim güzelce oda güzelce donsun, kekimiz pisince ters çevirip hazırladığımız cremoleyi üstüne dökelim ardından erittiğimiz çikolatayı üstünde şekil vererek yapalım dolapta bir kaç saat dinlensin( siz benim gibi sakim ganajı ve çilekli cromeleyi donmadan kullanmayın şekli biraz bozuk oluyor) çilekle dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
*2 yumurta
*1 su bardağından biraz eksik şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı damla çikolata
*50 gram kakao
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya portakal kabuğu rendesi
Kreması;
*1 paket cramole
*500 ml süt ganaj
*100 grm bitter çikolata
*100 ml krema ve çilek
*Süslemek için çilek
Çilekli Tart Kek Tarifi Yapılışı İlk olarak yumurta ve şekeri mikserle beyazlaşana kadar çırpıyoruz ,sırasıyla sıvı yağ, süt,*un, kakao, kabartma tozu ,vanilya, damla çikolata portakal kabuğu rendesi güzelce çırpıp yağladığımız tart kalıbına kekimizi döküyoruz ,önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kekimizi yaklaşık 20 dakika kekimizi pişiriyoruz ,siz yine kontrollü pişirin ,kekimiz pişerken çilekli cremoleyi paketin üstündeki tarife göre yapıyoruz 500 ml süt gidiyor, güzelce çırptıktan sonra içine ince ince çilekleri doğrayıp dolaba koyalım sonra ganaj için kremayı ısıtıp içine çikolataları atıp eritelim güzelce oda güzelce donsun, kekimiz pisince ters çevirip hazırladığımız cremoleyi üstüne dökelim ardından erittiğimiz çikolatayı üstünde şekil vererek yapalım dolapta bir kaç saat dinlensin( siz benim gibi sakim ganajı ve çilekli cromeleyi donmadan kullanmayın şekli biraz bozuk oluyor) çilekle dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz