teknolojiuzmani
FD Üye

Dünyanın pek çok yerinde tüketilen tart; çilek, muz, vişne ve şeftali üzere meyvelerle süslenir. En az lezzeti kadar görümüyle de hayli argümanlı tatlılardan biri olan çilekli tart tanımı, sıkça araştırılan bir tanımdır. Mutfağa yeni girenlerde dahil olmak üzere herkesin çarçabuk yapabileceği çilekli tart tanımını sizler için haberimizin içeriğinde paylaştık. Kendinizi bu enfes tatlı ile şımartmak istiyorsanız çilekli tart nasıl yapılır sorusunun karşılığı aşağıda yer alıyor.
Çilekli tart, bilhassa mesken davetlerinin dikkat cazip ve beğenilen bir halidir. Ağızda eriyen hamuru ve dolgulu çilek sosuyla baş döndürücü bu lezzeti yemesi bir yana dursun pişirmesi bile heyecan veriyor. Çilekli tart tanımı her ne kadar kolay olsa da elbette kimi püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Başarılı bir tart hamuru için süratli olmak ve hamurla az temas etmek epey değerli. Birebir vakitte kek, krema ve çilek sos soğuduktan sonra sırasıyla döküldüğünde tam manasıyla gerçek bir lezzet ortaya çıkıyor. Çilekli tart tanımının kimi püf noktalarını paylaştıktan sonra çilekli tart nasıl yapılır? Çabucak bu soruyu cevaplayalım.
Malzemeler
Keki için;
• 1 çay bardağı şeker
• 1 tane yumurta
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 çay bardağı süt (ılık)
• 2,5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu ve vanilya
Kreması için;
• 2 su bardağı süt
• 1 yumurta sarısı
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 3 yemek kaşığı şeker
• 2,5 yemek kaşığı un
• Vanilya
Sosu için;
• 1 çay bardağı şeker
• 1 su bardağı dolusu çilek
• 1 çay bardağı su
• 2 yemek kaşığı nişasta
Çilekli Tart Yapılışı
• Keki için yumurta ve şekeri çırpın. Ilık süt ve yağı sırasıyla ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekledikten sonra her kademede olduğu üzere karıştırmaya devam edin. Yağlanan ve hafif unlanan tart kalıbına hamuru dökün. 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
• Kek ılısın diye beklerken kremayı hazırlayın. Kreması için tereyağı ve vanilya hariç gereçlerin tümünü tencerede kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan almadan vanilya ve tereyağını ekleyip krema sürecini sonlandırın. Soğuyan keki kalıptan çıkarıp kremayı üzerine dökün ve buzdolabına kaldırın.
• Çilek sosu için öncelikle çilekleri ortadan ikiye kesin ve başka gereçlerle birlikte ufak bir tencerede pişirin. Soğuyan çilek sosu tart hamurunun üzerine dökün. 3-4 saat buzdolabında dinlendikten sonra tüketebilirsiniz.