Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çilekli Tart

Çilekli Tart

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
ÇILEKLI TART



Malzemeler

Tart Hamuru için

15 su bardağı un 12 su bardağı pudra şekeri 14 çay kaşığı tuz 125 gr tereyağı, soğuk 1 yumurta sarısı

Vanilyalı Krema için

2 su bardağı süt 6 yumurta sarısı 12 su bardağı şeker 13 su bardağı mısır nişastası, elenmiş 15 çay kaşığı vanilya özütü* 35 çorba kaşığı tereyağı, ufak parçalara bölünmüş ve oda sıcaklığında

Yapılışı


Vanilyalı pasta kremasını hazırlamak için, ufak bir tencerede sütü kaynama noktasına gelene kadar ısıtın Orta boy başka bir tencerede (ateşin üzerinde değil) yumurta sarılarını, şekeri ve mısır nişastasını çırpın Hızlıca çırpmaya devam ederken azar azar kaynar sütün 14 su bardaklık kısmını ekleyin (bir defada eklemeyin ve çırpmayı bırakmayın yoksa yumurta sarıları sütün ısısından pişip topak topak olacaktır) Yine çırpmaya devam ederek sütün geri kalanını ekleyin Orta boy ateşin üzerine alarak hiç durmadan ve güçlü bir şekilde kaynama noktasına gelene kadar çırpmaya devam edin Kaynamaya başladıktan sonra 12 dakika daha çırpıp ateşten alın Vanilya özütünü ekleyin ve tekrar karışana kadar çırpın 5 dakika bekletip ılınmasını sağlayın Ardından tereyağ parçalarını yavaş yavaş ekleyip tamamı eriyene kadar çırpmaya devam edin Eğer kremayı hemen kullanacaksanız buz ve su dolu bir kaba oturtup arada sırada çırparak soğutabilirsiniz Daha sonra kullanmak üzere hazırlıyorsanız da bir kaba aktarıp üzerine streç film kapayarak (tepesini kremaya bastırın ki arada hava kalmasın böylelikle kremanın tepesi de kurumayacaktır) buzdolabına koyun Buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır Tart hamurunu hazırlamak için, mutfak robotunda unu, şekeri ve tuzu karıştırın Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağı ekleyip minik bezelye büyüklüğünde parçalar haline gelene kadar karıştırın Yumurta sarısını ekleyin ve biraz daha karıştırın Bir parşömen kağıdının üzerine hamuru döküp yuvarlak bir top hale getirin Üzerine bastırarak biraz düzledikten sonra paketleyip hava geçirmeyen bir buzdolabı poşetine koyun ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin Eğer hemen kullanmayacaksanız, dondurucuda 1 hafta kadar saklayabilirsiniz Tartı yapacağınız günün önceki akşamından buzdolabı kısmına koyup açabilirsiniz Tartı pişirmeden önce fırınınızı önceden 190C’de ısıtın 23 santimlik bir tart kalıbını tereyağlayıp bu hamuru ortasına koyun ve parmaklarınızla kenarlarına ve tabanına eşit şekilde yayın Tart kalıbından biraz daha büyük bir parça yağlanmış alüminyum folyo ya da parşömen kağıdını tart hamurunun üzerine serip her tarafına yayılacak şekilde birkaç avuç kuru nohutu tepesine yerleştirin ve fırına verin Bu şekilde 25 dakika pişirdikten sonra nohutları ve folyoyu kaldırıp 8 dakika daha pişirin Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın Tartı bir araya getireceğiniz zaman önce vanilyalı kremayı hamurun ortasına dökün Bir spatula yardımıyla düzledikten sonra da 1520 adet çileği ve çikolata parçalarını üzerine serpip servis yapın

 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,139Kullanıcılar
negan61Son üye
Üst Alt