iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Tart Tarifi İçin Malzemeler
*2 5 su bardağı un
*Yarım su bardağı şeker
*200 gr soğuk tereyağ küp küp doğranmış
*1 yumurta sarisi
*2 yemek kaşığı soğuk su
Kreması;
*1 yumurta
*2 yumurta sarısı
*3 yemek kaşığı şeker
*1 5 yemek kaşığı nişasta
*3 çay bardağı süt
*1 paket vanilya
Çilekli Tart Tarifi Yapılışı Kremanın yapımı;
Yumurtaları, vanilyayı, nişastayı yarım çay bardağı süt ile çırpın
Kalan 2 5 çay bardağı sütü ve şekeri ocakta ısıtın
Süt kaynama noktasına gelince ocaktan alın ve yumurta karışımını azar azar katarak karıştırın
Karışımı tekrar tencereye koyun, sürekli karıştırarak pişirin
Kremanız göz göz olunca ocaktan alın karıştırarak soğutun
Soğuyan kremanin üzerine değecek şekilde strec sararak buzdolabında 2 saat dinlendirin
Kremayı kullanacağınız zaman mikser ile çırpın
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp dinlendirin Daha sonra minik tart kalıplarına hamuru açarak yerleştirin Hamurun ortasına çatal ile delikler açın* fazla kabarmasını engelleyin Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin Pişen tart hamurlarını soğuduktan sonra krema katıp çilek ile süsleyin ( ben çilek kullandım istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz) deneyeceklere afiyet olsun*
*2 5 su bardağı un
*Yarım su bardağı şeker
*200 gr soğuk tereyağ küp küp doğranmış
*1 yumurta sarisi
*2 yemek kaşığı soğuk su
Kreması;
*1 yumurta
*2 yumurta sarısı
*3 yemek kaşığı şeker
*1 5 yemek kaşığı nişasta
*3 çay bardağı süt
*1 paket vanilya
Çilekli Tart Tarifi Yapılışı Kremanın yapımı;
Yumurtaları, vanilyayı, nişastayı yarım çay bardağı süt ile çırpın
Kalan 2 5 çay bardağı sütü ve şekeri ocakta ısıtın
Süt kaynama noktasına gelince ocaktan alın ve yumurta karışımını azar azar katarak karıştırın
Karışımı tekrar tencereye koyun, sürekli karıştırarak pişirin
Kremanız göz göz olunca ocaktan alın karıştırarak soğutun
Soğuyan kremanin üzerine değecek şekilde strec sararak buzdolabında 2 saat dinlendirin
Kremayı kullanacağınız zaman mikser ile çırpın
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp dinlendirin Daha sonra minik tart kalıplarına hamuru açarak yerleştirin Hamurun ortasına çatal ile delikler açın* fazla kabarmasını engelleyin Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin Pişen tart hamurlarını soğuduktan sonra krema katıp çilek ile süsleyin ( ben çilek kullandım istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz) deneyeceklere afiyet olsun*