iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Tart Tarifi İçin Malzemeler Keki için;
*2 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*2, 5 çay bardağı un
Kreması için;
*1 yumurta sarısı
*2 su bardağı süt
*3 çorba kaşığı şeker
*1 çorba kaşığı tereyağ
*1 vanilya
*2, 5 çorba kaşığı un
Çilek sosu için;
*1 su bardağı çilek
*1 çay bardağı şeker
*2 çorba kaşığı nişasta
*1 çay bardağı su
Çilekli Tart Tarifi Yapılışı Kekin hazırlanışı;*Yumurta ve şeker iyice çırpılır, üzerine ılık süt ve sıvı yağ eklenip iyice çırpılmaya devam edilir Un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip karıştırılır Kek hamuru kıvamında olacaktır Önceden yağlanmış turta kalıbınıza harç boşaltılır Isınmış fırında 180’C de 30 dk pişirilir Kürdan yardımı ile piştiğini kontrol edebilirsiniz Kek piştikten sonra fırından alınır ve soğumaya bırakılır
Krema hazırlanışı; *Bir tencereye süt, şeker, un ve yumurta sarısını koyup karıştırılır Kıvam alıncaya kadar pişirilir Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırılır ve soğumaya bırakılır Arada karıştırılır kaymaklanmaması için*Kek ve krema soğuduktan sonra kek kalıbı ters çevrilir ve boş kısmına krema dökülür buzdolabında soğutulur
Çilek sosu için;*Bir tencereye su, nişasta, şeker ve küçük küçük doğranmış çilekler koyulup ocağa alınır ve karıştırılır Kıvam alınca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır
Sos soğuduktan sonra tart buzdolabından alınır ve sos üzerinde dökülür Üzerine dilimlenmiş çilek yerleştirilir ve buzdolabında 34 saat bekletilir
Afiyet Olsun
*2 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*2, 5 çay bardağı un
Kreması için;
*1 yumurta sarısı
*2 su bardağı süt
*3 çorba kaşığı şeker
*1 çorba kaşığı tereyağ
*1 vanilya
*2, 5 çorba kaşığı un
Çilek sosu için;
*1 su bardağı çilek
*1 çay bardağı şeker
*2 çorba kaşığı nişasta
*1 çay bardağı su
Çilekli Tart Tarifi Yapılışı Kekin hazırlanışı;*Yumurta ve şeker iyice çırpılır, üzerine ılık süt ve sıvı yağ eklenip iyice çırpılmaya devam edilir Un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip karıştırılır Kek hamuru kıvamında olacaktır Önceden yağlanmış turta kalıbınıza harç boşaltılır Isınmış fırında 180’C de 30 dk pişirilir Kürdan yardımı ile piştiğini kontrol edebilirsiniz Kek piştikten sonra fırından alınır ve soğumaya bırakılır
Krema hazırlanışı; *Bir tencereye süt, şeker, un ve yumurta sarısını koyup karıştırılır Kıvam alıncaya kadar pişirilir Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırılır ve soğumaya bırakılır Arada karıştırılır kaymaklanmaması için*Kek ve krema soğuduktan sonra kek kalıbı ters çevrilir ve boş kısmına krema dökülür buzdolabında soğutulur
Çilek sosu için;*Bir tencereye su, nişasta, şeker ve küçük küçük doğranmış çilekler koyulup ocağa alınır ve karıştırılır Kıvam alınca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır
Sos soğuduktan sonra tart buzdolabından alınır ve sos üzerinde dökülür Üzerine dilimlenmiş çilek yerleştirilir ve buzdolabında 34 saat bekletilir
Afiyet Olsun