iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kutu pandispanya unu
*1 kutu çilekli jöle
*1 paket çilekli puding
*1 tatlı kaşığı bal ve 1çay bardağı ılık su (pandispanyayı ıslamak için)
*810 adet çilek
*3 adet yumurta
*78 yemek kaşığı su
*1 çay bardağı sıcak su (jöle için)
*2 su bardağı su (puding için koyu olucak )
Çilekli Tatlı Tarifi Yapılışı Önce derin bir kapta yumurta ile suyu çırpın Sonra pandispanya, unu azar azar ekleyerek mikserle çırpın Yağlı kağıt serili 30 cm çapındaki yuvarlak kalıba dökün Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 3035 dk pişirin Fırının kapağını hiç açmayın, pandispanya soğuduktan sonra üzerini iki cm kalınlığında kesin Ballı şerbetle hafif ıslayın Pişirdiğimiz çilekli pudingin sıcaklığı biraz gidince gezdirerek dökün, düzeltin 15 dk soğumaya bırakın Çilekleri yıkayıp ortadan ikiye kesin ve kurulayın Sulanmaması için pudingin üzerine çilekleri yerleştirin Diğer tarafta 1 çay bardağı suyu kaynatın, ocağı kapatın Jöleyi eritin, iki dakika bekledikten sonra çileklerin üzerine gezdirin Ben jöleyi az su ile yaptın Kekin rahat dilimlenmesi için buzdolabında 23 saat bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın
*1 kutu pandispanya unu
*1 kutu çilekli jöle
*1 paket çilekli puding
*1 tatlı kaşığı bal ve 1çay bardağı ılık su (pandispanyayı ıslamak için)
*810 adet çilek
*3 adet yumurta
*78 yemek kaşığı su
*1 çay bardağı sıcak su (jöle için)
*2 su bardağı su (puding için koyu olucak )
Çilekli Tatlı Tarifi Yapılışı Önce derin bir kapta yumurta ile suyu çırpın Sonra pandispanya, unu azar azar ekleyerek mikserle çırpın Yağlı kağıt serili 30 cm çapındaki yuvarlak kalıba dökün Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 3035 dk pişirin Fırının kapağını hiç açmayın, pandispanya soğuduktan sonra üzerini iki cm kalınlığında kesin Ballı şerbetle hafif ıslayın Pişirdiğimiz çilekli pudingin sıcaklığı biraz gidince gezdirerek dökün, düzeltin 15 dk soğumaya bırakın Çilekleri yıkayıp ortadan ikiye kesin ve kurulayın Sulanmaması için pudingin üzerine çilekleri yerleştirin Diğer tarafta 1 çay bardağı suyu kaynatın, ocağı kapatın Jöleyi eritin, iki dakika bekledikten sonra çileklerin üzerine gezdirin Ben jöleyi az su ile yaptın Kekin rahat dilimlenmesi için buzdolabında 23 saat bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın