iltasyazilim
FD Üye
Çilekli tiramisu tarifi malzemeler:
1 adet kakaolu hazır pasta tabanı ½ kilo çilek Kreması için:
2 adet yumurta sarısı 3 su bardağı süt 3 çorba kaşığı tepeleme un ½ su bardağı toz şeker 1 paket (200 gram) labne peyniri 1 su bardağı çilek püresi Islatmak için:
1 çay bardağı şekerli hazır kahve
Çilekli tiramisu tarifi hazırlanışı:
Tencereye, süt,un, şeker ve yumurta sarılarını alıp orta hararetli ateşte göz göz olana dek çırpma teli yardımıyla çırpın Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve soğumaya bırakın Krema soğuduktan sonra labne peynirini ekleyin ve 1 dakika kadar mikserle çırpın (Fazla çırpılırsa peynir sulanır) 1 su bardağı çileği robotta çok sulandırmadan çekin Çilek püresini kremaya ekleyip kaşıkla karıştırın Servis tabağına 1 kat pasta tabanını alın Üzerini yeteri kadar kahveyle ıslatın Kremanın yarısını üzerine yayın, çilek dilimlerini sıralayın 2 kat pasta tabanını üzerine kapatın ve onu da kahve ile ıslatın Üzerine kalan kremayı yayın Tatlıyı 1 gece buzdolabında bekletin Çilek püresinden çok az ayırıp sunum için kremanın ortasına dökebilir, birkaç çilek ile süsleyebilirsiniz
1 adet kakaolu hazır pasta tabanı ½ kilo çilek Kreması için:
2 adet yumurta sarısı 3 su bardağı süt 3 çorba kaşığı tepeleme un ½ su bardağı toz şeker 1 paket (200 gram) labne peyniri 1 su bardağı çilek püresi Islatmak için:
1 çay bardağı şekerli hazır kahve
Çilekli tiramisu tarifi hazırlanışı:
Tencereye, süt,un, şeker ve yumurta sarılarını alıp orta hararetli ateşte göz göz olana dek çırpma teli yardımıyla çırpın Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve soğumaya bırakın Krema soğuduktan sonra labne peynirini ekleyin ve 1 dakika kadar mikserle çırpın (Fazla çırpılırsa peynir sulanır) 1 su bardağı çileği robotta çok sulandırmadan çekin Çilek püresini kremaya ekleyip kaşıkla karıştırın Servis tabağına 1 kat pasta tabanını alın Üzerini yeteri kadar kahveyle ıslatın Kremanın yarısını üzerine yayın, çilek dilimlerini sıralayın 2 kat pasta tabanını üzerine kapatın ve onu da kahve ile ıslatın Üzerine kalan kremayı yayın Tatlıyı 1 gece buzdolabında bekletin Çilek püresinden çok az ayırıp sunum için kremanın ortasına dökebilir, birkaç çilek ile süsleyebilirsiniz