iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
400 gr dondurulmuş tart (yada milföy) hamuru
25 çorbakaşığı un (veyaa mısır nişastası)
5055 adet yabani çilek
20 adet küçük çilek
12 su bardağı çilek şurubu
10 gr jöle (5 gramlık 2 adet)
4 çorbakaşığı toz şeker
4 yumurta
1 su bardağı süt
beyaz şarap
yarım limon
nane
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Soğuk suda jöleyi eritin Limon kabuğu ve tozşekeri birlikte sütte kaynatın 3
yumurtanın sarısını ve bir yumurtanın tamamını bir kapta çırpın içine un (veya mısır nişastasını) ve çilek şurubunu ilave edin Uzunca bir süre çırpın Sonra elde ettiğiniz kremaya yavaş yavaş kaynayan sütü ekleyin
Karışımı ateşe koyup sürekli karıştırarak kaynatın Kare bir kalıbı dondurulmuş hamurla döşeyin Spatülayla yarımıyla düzelttiğiniz hamurun fazlasını ip şeklinde tartın kenarına döşeyin Folyoyla üstünü kaplayıp fırında kabarmaması için biraz kuru fasulye koyun ve önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 25 dakika kadar bpişirin
Turtayı fırından çıkarın, folyo ve kurufasulyeleri alın, hazırladığınız kremayı ılık hamurun üzerine döküp soğumaya bırakın Daha sonra turtayı e ikiye doğranmış çilekler ve nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz
400 gr dondurulmuş tart (yada milföy) hamuru
25 çorbakaşığı un (veyaa mısır nişastası)
5055 adet yabani çilek
20 adet küçük çilek
12 su bardağı çilek şurubu
10 gr jöle (5 gramlık 2 adet)
4 çorbakaşığı toz şeker
4 yumurta
1 su bardağı süt
beyaz şarap
yarım limon
nane
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Soğuk suda jöleyi eritin Limon kabuğu ve tozşekeri birlikte sütte kaynatın 3
yumurtanın sarısını ve bir yumurtanın tamamını bir kapta çırpın içine un (veya mısır nişastasını) ve çilek şurubunu ilave edin Uzunca bir süre çırpın Sonra elde ettiğiniz kremaya yavaş yavaş kaynayan sütü ekleyin
Karışımı ateşe koyup sürekli karıştırarak kaynatın Kare bir kalıbı dondurulmuş hamurla döşeyin Spatülayla yarımıyla düzelttiğiniz hamurun fazlasını ip şeklinde tartın kenarına döşeyin Folyoyla üstünü kaplayıp fırında kabarmaması için biraz kuru fasulye koyun ve önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 25 dakika kadar bpişirin
Turtayı fırından çıkarın, folyo ve kurufasulyeleri alın, hazırladığınız kremayı ılık hamurun üzerine döküp soğumaya bırakın Daha sonra turtayı e ikiye doğranmış çilekler ve nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz