iltasyazilim
FD Üye
ÇilekliVanilyalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler Kek için:
*5 tane yumurta
*1, 5 kahve fincanı şeker
*1 paket vanilya
*1 su bardağı un
*Yarım kahve fincanı nişasta
*Üstüne dizmek için yaklaşık 500 gr çilek
İçine:
*Yarım paket vanilyalı puding
Sos için:
*1, 52 ka?ık çilek reçeli
*1 bardak su
*23 tatlı kaşığı *nişasta
ÇilekliVanilyalı Pasta Tarifi Yapılışı İlk önce yumurtaları ve şekeri iyice köpürene kadar çırpmamız gerekiyor Ben ayaklı mikser kullandım ama normal mikserle de olur tabi Daha sonra kuru malzemeleri de ekleyip 2 dakika daha çırpıp, kabımıza döküyoruz Ben özel bir Pasta kabı kullandım ama düz bir kek kabına da yapabilirsiniz
Kekimizi 170 derecede yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz
Kek pişirken hem çilekleri hazırlayabiliriz hem de pudingimizi pi?irebiliriz Puding için normalde 4 bardak süt gerekiyor Fakat bu pasta için iki bardak süt ile yapmanız gayet yeterli Yani paketin tam yarısını *kullanmanız gerekiyor
Kekimiz piştikten sonra kabından çıkarıp direk puding üstüne döküp çilekleri düzebilirsiniz
Son olarak sosu için tüm malzemeleri bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırın Koyu bir renk aldığında direk bir kaşık ile pastanın üzerine dökün
Şimdiden afiyet şeker olsun Umarım beğenirsiniz
*5 tane yumurta
*1, 5 kahve fincanı şeker
*1 paket vanilya
*1 su bardağı un
*Yarım kahve fincanı nişasta
*Üstüne dizmek için yaklaşık 500 gr çilek
İçine:
*Yarım paket vanilyalı puding
Sos için:
*1, 52 ka?ık çilek reçeli
*1 bardak su
*23 tatlı kaşığı *nişasta
ÇilekliVanilyalı Pasta Tarifi Yapılışı İlk önce yumurtaları ve şekeri iyice köpürene kadar çırpmamız gerekiyor Ben ayaklı mikser kullandım ama normal mikserle de olur tabi Daha sonra kuru malzemeleri de ekleyip 2 dakika daha çırpıp, kabımıza döküyoruz Ben özel bir Pasta kabı kullandım ama düz bir kek kabına da yapabilirsiniz
Kekimizi 170 derecede yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz
Kek pişirken hem çilekleri hazırlayabiliriz hem de pudingimizi pi?irebiliriz Puding için normalde 4 bardak süt gerekiyor Fakat bu pasta için iki bardak süt ile yapmanız gayet yeterli Yani paketin tam yarısını *kullanmanız gerekiyor
Kekimiz piştikten sonra kabından çıkarıp direk puding üstüne döküp çilekleri düzebilirsiniz
Son olarak sosu için tüm malzemeleri bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırın Koyu bir renk aldığında direk bir kaşık ile pastanın üzerine dökün
Şimdiden afiyet şeker olsun Umarım beğenirsiniz