iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Ve Kivili Kış Rüyası Tarifi İçin Malzemeler
*1 litre süt
*1 su bardağı un(silme)
*1 yemek kaşığı nişasta(tepeleme)
*1 su bardağı toz şeker
*1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
*1 paket vanilya
*1, 5 çay bardağı süt
*1 paket krem şanti
*Bolca hindistan cevizi( ben 75 gram kullandım)
*56 tane iri çilek
*1 tane büyük kivi
*
Çilekli Ve Kivili Kış Rüyası Tarifi Yapılışı Yapımı kolay, çok hafif ve lezzetli olan bu tatlıyı denemenizi öneririm
1 litre sütü, nişastayı, unu ve şekeri tencere alın, sürekli karıştırarak pişirin Kaynayıp koyulaşınca altını kapatıp vanilya ve margarini ekleyip mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın En büyük boy dikdörtgen borcamı veya ona yakın bir fırın tepsisini hiç boşluk kalmayacak şekilde hindistan ceviziyle kaplayın Hazırladığınız muhallebiyi hindistan cevizinin dağılmasına izin vermeden yavaşça üzerine dökün Krem şantiyi 1, 5 çay bardağı sütle çırpıp buzdolabına koyun Muhallebi soğuyunca krem şantiyi üzerine yayıp düzeltin Bu şekilde en az 45 saat veya bir gece buzdolabında bekletin Çıkarttıktan sonra küçük dikdörtgenler olacak şekilde dilimleyin Bir parçasını alıp krem şantili kısmın üzerine ince ince dilimlenmiş çileklerden 1 tane koyup diğer parçayı krem şantili kısmı arada kalacak şekilde üzerine kapatın Kenarlarını tepside kalan hindistan cevizine bulayın Üzerini ince dilimlenmiş kiviyle süsleyin Afiyet olsun
*1 litre süt
*1 su bardağı un(silme)
*1 yemek kaşığı nişasta(tepeleme)
*1 su bardağı toz şeker
*1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
*1 paket vanilya
*1, 5 çay bardağı süt
*1 paket krem şanti
*Bolca hindistan cevizi( ben 75 gram kullandım)
*56 tane iri çilek
*1 tane büyük kivi
*
Çilekli Ve Kivili Kış Rüyası Tarifi Yapılışı Yapımı kolay, çok hafif ve lezzetli olan bu tatlıyı denemenizi öneririm
1 litre sütü, nişastayı, unu ve şekeri tencere alın, sürekli karıştırarak pişirin Kaynayıp koyulaşınca altını kapatıp vanilya ve margarini ekleyip mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın En büyük boy dikdörtgen borcamı veya ona yakın bir fırın tepsisini hiç boşluk kalmayacak şekilde hindistan ceviziyle kaplayın Hazırladığınız muhallebiyi hindistan cevizinin dağılmasına izin vermeden yavaşça üzerine dökün Krem şantiyi 1, 5 çay bardağı sütle çırpıp buzdolabına koyun Muhallebi soğuyunca krem şantiyi üzerine yayıp düzeltin Bu şekilde en az 45 saat veya bir gece buzdolabında bekletin Çıkarttıktan sonra küçük dikdörtgenler olacak şekilde dilimleyin Bir parçasını alıp krem şantili kısmın üzerine ince ince dilimlenmiş çileklerden 1 tane koyup diğer parçayı krem şantili kısmı arada kalacak şekilde üzerine kapatın Kenarlarını tepside kalan hindistan cevizine bulayın Üzerini ince dilimlenmiş kiviyle süsleyin Afiyet olsun