iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Volovan Malzemeleri
6 adet milföy hamuru
1012 adet çilek – dilimlenmiş
2 yemek kaşığı krem peynir
2 yemek kaşığı çilek reçeli
Üzeri için Malzemeler
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı su
Süslemek için Malzemeler
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Bir kapta krem peyniri ve çilek reçelini iyice karıştırın Çilekleri boylamasına dilimleyin
Milföy hamurunun kenarlarından yaklaşık yarım santim kadar kalacak şekilde iç kısmına bıçakla çizik atın Çerçeve gibi görünmesi gerekiyor Çerçevenin iç kısmına çatalla delikler açın ve fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin
Milföyler pişince orta kısmını çatalla bastırın ve üzerine krem peynirli karışımdan yayın, üzerine çilek dilimlerini yerleştirin Bir kasede yumurta sarısı ve su çırpın Bir fırça yardımı ile yumurtalı karışımı hamurun kenarlarına sürün ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında 1215 dakika pişirin
Tatlı soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis edin
6 adet milföy hamuru
1012 adet çilek – dilimlenmiş
2 yemek kaşığı krem peynir
2 yemek kaşığı çilek reçeli
Üzeri için Malzemeler
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı su
Süslemek için Malzemeler
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Bir kapta krem peyniri ve çilek reçelini iyice karıştırın Çilekleri boylamasına dilimleyin
Milföy hamurunun kenarlarından yaklaşık yarım santim kadar kalacak şekilde iç kısmına bıçakla çizik atın Çerçeve gibi görünmesi gerekiyor Çerçevenin iç kısmına çatalla delikler açın ve fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin
Milföyler pişince orta kısmını çatalla bastırın ve üzerine krem peynirli karışımdan yayın, üzerine çilek dilimlerini yerleştirin Bir kasede yumurta sarısı ve su çırpın Bir fırça yardımı ile yumurtalı karışımı hamurun kenarlarına sürün ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında 1215 dakika pişirin
Tatlı soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis edin