iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Yaz Keki Tarifi İçin Malzemeler
1, 5 su bardağı toz şeker 1 5 su bardağı un 3 küçük yumurta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Üstünü süsleyecek kadar çilek
Kaç Kişilik: 68
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 45dk
Çilekli Yaz Keki Tarifi Yapılışı
Kek yazdığına bakmayın acı badem kurabiyesi gibi harika yağ yazmıyor ama yağ yok unutulduğundan değil
Öncelikle biz keki hazırlarken fırını 170 derece altüst ısıtalım Küçük borcamımızı yağlayalım o bizi kenarda beklesin Yıkayıp güzelce kuruladığımız çilekleri ikiye keselim onlar da bir yerde beklesin (İyice kurutun ama!)
Şimdi yumurta ve şekerimizi 5 dk boyunca güzelce çırpıyoruz klasik krema kıvamı Üzerine un, kabartma tozu ve vanilya ekliyoruz ve çırpmaya devam iyice karışana kadar Ve karışım hazır, borcama döküyoruz Üstüne kestiğimiz çilekleri hafif bastırarak diziyoruz Benimkiler gömüldüler maalesef pişerken ama yeni öğrendiğim tüyoya göre kesik kısımlarını hafifçe unlarsak batmalarını önlüyormuşuz ben de bidahakine artık
Önceden ısıttığımız fırında 4045 (mutlaka kürdan testi yapın sora bana kızmayın) pişiriyoruz ve tamamdır
Afiyet olsun
1, 5 su bardağı toz şeker 1 5 su bardağı un 3 küçük yumurta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Üstünü süsleyecek kadar çilek
Kaç Kişilik: 68
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 45dk
Çilekli Yaz Keki Tarifi Yapılışı
Kek yazdığına bakmayın acı badem kurabiyesi gibi harika yağ yazmıyor ama yağ yok unutulduğundan değil
Öncelikle biz keki hazırlarken fırını 170 derece altüst ısıtalım Küçük borcamımızı yağlayalım o bizi kenarda beklesin Yıkayıp güzelce kuruladığımız çilekleri ikiye keselim onlar da bir yerde beklesin (İyice kurutun ama!)
Şimdi yumurta ve şekerimizi 5 dk boyunca güzelce çırpıyoruz klasik krema kıvamı Üzerine un, kabartma tozu ve vanilya ekliyoruz ve çırpmaya devam iyice karışana kadar Ve karışım hazır, borcama döküyoruz Üstüne kestiğimiz çilekleri hafif bastırarak diziyoruz Benimkiler gömüldüler maalesef pişerken ama yeni öğrendiğim tüyoya göre kesik kısımlarını hafifçe unlarsak batmalarını önlüyormuşuz ben de bidahakine artık
Önceden ısıttığımız fırında 4045 (mutlaka kürdan testi yapın sora bana kızmayın) pişiriyoruz ve tamamdır
Afiyet olsun