iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Yaz Rüyası Tarifi İçin Malzemeler Kek ;
*4 yumurta
*4 kahve fincanı şeker
*1 kahve fincanı yoğurt
*1 kahve fincanı yağ
*4 kahve fincanı un
*1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
*1 büyük su bardağı süt
*2 tatlı kaşığı şeker
Kreması;
*Yarım kilo süt
*1 yumurtanın sarısı
*1 5 çay bardağı şeker
*2 5 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
Üzerine
*1 pkt krem şanti
*10 15 adet çilek
*Hazır meyve sosu
Çilekli Yaz Rüyası Tarifi Yapılışı Öncelikle tarifim dikdörtgen borcama göredir onu belirteyim Tarife önce kek hazırlanarak başlıyoruz Önce yumurtalar ve şeker çırpılır Sonra yağ ve yoğurt eklenir en son un ve kabartma tozu eklenir Borcam yağlanıp hazırlanan kek hamuru borcama dökülür 170° de 20 dk pişirilir*Kek pişerken kreması tarifte verilen malzemelerden süt, yumurta sarısı, un, nişasta, şeker tencereye alınarak pişirilir Pişmeye yakın vanilya da malzemelere katılarak 5 dk daha kaynatılır ve ocağın altı kapatılır Krema ara ara çırpılarak akışkanlığı korunur Bu arada kek pişmiş fırından kürdan testi uygulayarak yapışma yoksa çıkarılır 5 dk dinlendikten sonra üzerine 1 büyük su bardağı şekerli süt dökülür Soğuması beklemeden krema da kekin üzerine eklenir
Kek soğuması için kenarda beklerken bizde çileklerimizi yıkayıp temizleyip uzunlamasına ikiye bölüyoruz Meyve sosumuz ve krem şantimiz üzerlerindeki tarife göre hazırlanır Kekimizin soğuduğundan iyice emin olduktan sonra önce krem santi kekin üstüne sürülür daha sonra çilekler dizilir ve en son meyve sosu çileklerin üzerine dökülür 2 saat buzdolabında bekletilerek servis edilebilir Afiyetler olsun
*4 yumurta
*4 kahve fincanı şeker
*1 kahve fincanı yoğurt
*1 kahve fincanı yağ
*4 kahve fincanı un
*1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
*1 büyük su bardağı süt
*2 tatlı kaşığı şeker
Kreması;
*Yarım kilo süt
*1 yumurtanın sarısı
*1 5 çay bardağı şeker
*2 5 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
Üzerine
*1 pkt krem şanti
*10 15 adet çilek
*Hazır meyve sosu
Çilekli Yaz Rüyası Tarifi Yapılışı Öncelikle tarifim dikdörtgen borcama göredir onu belirteyim Tarife önce kek hazırlanarak başlıyoruz Önce yumurtalar ve şeker çırpılır Sonra yağ ve yoğurt eklenir en son un ve kabartma tozu eklenir Borcam yağlanıp hazırlanan kek hamuru borcama dökülür 170° de 20 dk pişirilir*Kek pişerken kreması tarifte verilen malzemelerden süt, yumurta sarısı, un, nişasta, şeker tencereye alınarak pişirilir Pişmeye yakın vanilya da malzemelere katılarak 5 dk daha kaynatılır ve ocağın altı kapatılır Krema ara ara çırpılarak akışkanlığı korunur Bu arada kek pişmiş fırından kürdan testi uygulayarak yapışma yoksa çıkarılır 5 dk dinlendikten sonra üzerine 1 büyük su bardağı şekerli süt dökülür Soğuması beklemeden krema da kekin üzerine eklenir
Kek soğuması için kenarda beklerken bizde çileklerimizi yıkayıp temizleyip uzunlamasına ikiye bölüyoruz Meyve sosumuz ve krem şantimiz üzerlerindeki tarife göre hazırlanır Kekimizin soğuduğundan iyice emin olduktan sonra önce krem santi kekin üstüne sürülür daha sonra çilekler dizilir ve en son meyve sosu çileklerin üzerine dökülür 2 saat buzdolabında bekletilerek servis edilebilir Afiyetler olsun