iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Yulaf Bar Tarifi İçin Malzemeler
*Amerikanın Los Angeles şehrinden bu siteyi takip edip Türk yemekleri ile masamı şenlendiriyorum ve herkes özellikle eşim bayılıyor Türk Mutfağına bende sizlere ufal tefek burdaki mutfaklardan lezzet sunacağım
*1 14 KAP TUZLU TEREYAĞI (küçük parçalara bölelim yumuşak olsun eritmeyin!)
*1 12 KAP BEYAZ UN (mısır unu, pirinç unu, gluten free un da olabilir)
*1 12 KAP YULAF ( su bardağı, kase de olur yeter ki aynı kabı bütün malzemede kullanın maksan oran aynı kalsın)
*1 KAP ŞEKER (esmer şeker tercihimdir)
*1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
*12 ÇAY KAŞIĞI TUZ
*400 GRAM ÇİLEK PÜRESİ (çilek reçeli kullanılacak ise ölçüdeki şekerden kısılması lazım ve ya normal çilek kullanılacak ise çilekleri yıkayıp ezebilirsiniz)
Çilekli Yulaf Bar Tarifi Yapılışı Fırını 180 de ısıtalım Pişirme kabımızı katı yağ ile yağlandıralım
Çilek hariç bütün malzememizi elimiz ile karıştıralım Yağladığımız pişirme kabımıza bu harcın yarısını dökelim ve elimiz ile bastırarak düz bir görüntü verelim Şimdi çilek püremizi dökelim ve eşit dağıtalım Geride kalan yulaflı harcımızıda pürenin üstüne yayalım yavaşça acele etmeden ve bastırmadan
Üstüne isteğe bağlı ceviz badem fındık eklene de bilir
Şimdi pişmeye hazır olan kabımızı fırına koyalım ve üstü açık kahverengi olana kadar pişirelim 30 40 dk değişkenlik gösterebilir fırından fırına Çıkartıp ılımasını bekleyelim sonrasında ise kare veya dildirmiş şeklinde kesip öğün aralarında yiyebilirsiniz veya yaz aylarında dondurma koyup daha da zengin hale getirebilirsiniz
AFİYET OLSUN
*Amerikanın Los Angeles şehrinden bu siteyi takip edip Türk yemekleri ile masamı şenlendiriyorum ve herkes özellikle eşim bayılıyor Türk Mutfağına bende sizlere ufal tefek burdaki mutfaklardan lezzet sunacağım
*1 14 KAP TUZLU TEREYAĞI (küçük parçalara bölelim yumuşak olsun eritmeyin!)
*1 12 KAP BEYAZ UN (mısır unu, pirinç unu, gluten free un da olabilir)
*1 12 KAP YULAF ( su bardağı, kase de olur yeter ki aynı kabı bütün malzemede kullanın maksan oran aynı kalsın)
*1 KAP ŞEKER (esmer şeker tercihimdir)
*1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
*12 ÇAY KAŞIĞI TUZ
*400 GRAM ÇİLEK PÜRESİ (çilek reçeli kullanılacak ise ölçüdeki şekerden kısılması lazım ve ya normal çilek kullanılacak ise çilekleri yıkayıp ezebilirsiniz)
Çilekli Yulaf Bar Tarifi Yapılışı Fırını 180 de ısıtalım Pişirme kabımızı katı yağ ile yağlandıralım
Çilek hariç bütün malzememizi elimiz ile karıştıralım Yağladığımız pişirme kabımıza bu harcın yarısını dökelim ve elimiz ile bastırarak düz bir görüntü verelim Şimdi çilek püremizi dökelim ve eşit dağıtalım Geride kalan yulaflı harcımızıda pürenin üstüne yayalım yavaşça acele etmeden ve bastırmadan
Üstüne isteğe bağlı ceviz badem fındık eklene de bilir
Şimdi pişmeye hazır olan kabımızı fırına koyalım ve üstü açık kahverengi olana kadar pişirelim 30 40 dk değişkenlik gösterebilir fırından fırına Çıkartıp ılımasını bekleyelim sonrasında ise kare veya dildirmiş şeklinde kesip öğün aralarında yiyebilirsiniz veya yaz aylarında dondurma koyup daha da zengin hale getirebilirsiniz
AFİYET OLSUN