Ünlü müzikçi Çılgın Sedat'ın Beylikdüzü'nde bulunan konutunda yangın çıkmıştı. Güç günler geçiren sanatçı yaşadığı sıkıntı günleri anlattı.
Geçtiğimiz günlerde meskeninde yangın çıkan Sedat Kapurtu (Çılgın Sedat) yaşadığı süreci Star TV ekranlarında yayınlanan Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programına anlattı. Çılgın Sedat , üye olduğu Musiki Yapıtı Sahipleri Kümesi Meslek Birliği'nin (MSG) lideri Candan Erçetin'e, "Bir sefer aramadı, bana sanatçı olduğumu unutturdunuz. Bizim sizin üzere insanlara muhtaçlığımız yok" diyerek istifaya çağırdı.
Kapurtu, üye olduğu Musiki Yapıtı Sahipleri Kümesi Meslek Birliği'nin (MSG) lideri Candan Erçetin'e kırgın olduğunu lisana getirdi. Kapurtu, Erçetin için şu kelamları tabir etti: "Ben sizin üyenizim, 35 yıldır sahnedeyim. Bir lider olarak beni orta 'Geçmiş olsun, bir muhtaçlığın var mı' diye sor. Siz benden sorumlusunuz insan bir arar"
"Bu şekil başkanlık yapacaksanız yapmayın, bizim sizin üzere insanlara muhtaçlığımız yok. Bana sanatçı olduğumu unutturdunuz. Beni üyelikten de atabilirsiniz"
"Hadi kurumun başkanlığını geç, bir sanatçı arkadaşına geçmiş olsun demez mi? Buradan sesleniyorum. Mümkün mertebe çok süratli bir biçimde istifa edin gidin."
"Olmayın bu türlü yerlerde. Ben değil ancak ben üzere binlerce insan. Kime ne yararınız var. Ne yapıyorsunuz?”
ÇILGIN SEDAT'IN KONUTUNDA ÇIKAN YANGININ RAPORU ÇIKTI!
Çılgın Sedat mahlaslı ünlü müzikçinin konutunda çıkan yangın ile ilgili hazırlanan itfaiye raporu ortaya çıktı. Raporda yer alan tabirlere nazaran yangının saunadan kaynaklı olduğu belirtildi. Raporda yer alan tüm sözler şu halde:
'Pencereye yakın kısımda bulunan tamamı ahşap olan depo olarak kullanılan sauna odasının üst kısmında meydana geldiği görüldü. Bu bilgiler ve bulgular doğrultusunda sauna odasının ahşap tavanının çok yakın noktasında bulunan aydınlatma lamba tesisatının iletken kablolarındaki elektrik gücünün rastgele bir nedenle ısı gücüne dönüşmesiyle yanma meydana gelerek sauna ahşap tavanının tutuştuğu ve gelişerek etrafına sirayet ettiği kanaatine varıldı.'
Mevzuyla ilgili konuşan ünlü müzikçi, 'Sevdiğimiz bir sürü beşerler yaramıza merhem olmaya çalışıyorlar. Esasen şayet etrafta dostlar arkadaşların varsa ayakta kalabilirsin. 550 - 600 bin liralık bir ziyan görülüyor söylenen o. Bu ortada yangın tespiti yapılmış. Saunanın üstünden elektrik kontağından aldığı yangın. Kül oldu sonucunda lakin hamdolsun bizim en büyük servetimiz ailemiz. Allah kimsenin konutuna ateş düşürmesin. Biz tekrar çok zenginiz ailemiz yanımızda. Herkes bir şeyin ucundan tutuyor. Allah herkesten razı olsun.' dedi.
Öte yandan olay anına ilişkin birinci imajlar de ortaya çıktı! İşte o anlar:
NE OLMUŞTU?
Beylikdüzü’nde ikamet eden müzikçi Çılgın Sedat'ın villa tipi konutunda yangın çıktı. Elim olay yaşanırken meskende bulunmayan müzikçi Sedat, haberi alır almaz konutlarına geldi. Büyük panik yaşayan ünlü müzikçi ve eşi, gözyaşlarına boğulup ayakta durmakta zahmet çektiler. Konutta çıkan yangın itfaiye gruplarınca söndürüldü.
İki oğullarından biri engelli olan çiftten ünlü müzikçi Çılgın Sedat, yanan konutun odalarında gezdi. Bu sırada oğullarından birinin yanmış yatağını gören ve kötülük geçiren ünlü müzikçi, 'Hiçbir şeyim kalmamış. Ya yangın gece olsaydı.' diyerek ağladı.
Ayakta güç duran ünlü müzikçi, 'Uğraştım didindim yaptırdım. Hiçbir şeyim kalmamış.' diyerek gözyaşlarına boğuldu. Villanın sauna kısmında başladığı iddia edilen yangın kısa müddette büyüdü ve meskenin tüm katlarına yayıldı. Yangın esnasında meskenin içerisinde eşi Hasret Hanım'ın, engelli oğulları Siraç'ın ve konutlarında çalışan yardımcılarının olduğu başka oğullarının ise mahallede oyun oynadığı öğrenildi.
Konut halkından kimseye bir şey olmazken mesken büyük hasar gördü. Siraç'ın tedavisinde kullanılan özel imal aletlerin de küle döndüğü belirtildi. Polis takımları çıkan yangınla ilgili soruşturma başlatırken, ünlü müzikçi şu açıklamayı yaptı:
'Ben Siraç'ın dışarı çıkmak için kullandığımız otomobilini tamir etmek için konuttan çıkmıştım. Siraç orta katta, eşim de üst katta paklık yapıyormuş o sıra. Bir anda en alt kattan dumanların geldiğini fark ediyorlar. En alt katta da bir sauna var kullanılmayan oradan elektrik kontağından çıktığını düşünüyoruz. 3 kat birden yanmış durumda. Ben süratlice konuta geldim Allah'tan çocukları çıkarmışlar. Çok şükür çocuklara bir şey olmadı. Tekrar sıfırdan başlayacağız.'
Öte yandan ünlü müzikçiler Demet Akalın ile Alişan, ünlü müzikçinin borçlarını üstlendiler. Akalın, tüm haciz borcunu üstlendiğini söyledi. Meslektaşına bu türlü bir süreçte gurur yapmamasını söyleyen ve dayanağını açıklayan Akalın, program partneri Alişan ile birlikte de tüm mobilya, beyaz eşya vb. mesken masraflarını da üstlendiklerini açıkladı.