Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çılgın Türk

Çılgın Türk

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Çılgın Türk

TARİH, 14 Ekim 1987

Saat, 1105

Yer, Ankara Mürted

4'üncü Başlıca Jet Üssü'nün pistinde bir F16 frenlerini bırakmış, kulakları yaklaşık olarak sağır eden bir gümbürtüyle hızlanıyordu

Nefesler tutulmuştu

Çünkü 860068 kuyruk numaralı o F16, tarihimizde yeni bir sayfa açıyordu Türkiye'de üretilen birincil savaş uçağıydı

*

öncelikle test ediliyordu

Haliyle, düşme ihtimali yüksekti

Pilot, 36 yaşında bir binbaşıydı

Şener Koltuk

'Kelle Koltuk' diyorlardı ona

Haklıydılar Çünkü bu işi yapabilmek için hakikaten kelleyi koltuğa olmak gerekiyordu Havalanacak, bütün manevraları deneyecek, kelimenin bütün manasıyla 'canını çıkaracaktı' hiç uçmamış uçağın Kalktı, daldı, çıktı, yattı, döndü ve sağ salim indi

'Tamam' dedi, 'Bu uçar'

*

Gözü karaydı, mangal yürekli

Tam çılgın Türk!

*

Kıbrıs'ta savaştı

F100'le Bu F100 dedikleri, hesapta avcı topa tutma uçağı lakin, gerçekte soba borusu gibi bi şey ABD'nin bize kakaladığı uçaklardan 1953 model!

Onunla dağıttı Yunan'ı

F104 macerası var üstelik

Bandırma'ya inecek, basıyor düğmeye, sol iniş takımı açılmıyor Komutan, Cumhur Asparuk Paşa 'Atla' diyor, 'Uçağın canı cehenneme, pilotumdan kıymetli değil' Atlasa, rutin teftiş için hastaneye gidecek, 28 gün uçuştan men edilecek, kural bu Uçak arızalı lakin, pilot daha arızalı! 'Çorbayı akşam evde içeceğim komutanım' diyor, atlamıyor! Beden üstü indiriyor uçağı! Hem de pek indiriyor ancak, tereyağından kıl çeker gibi, tekerlekle inse bu dek olur Benzer uçağı, 27 gün daha sonra 'kendisi' deneme ediyor ve her yerde Hava Kuvvetleri'ne dahil ediyor!

*

521 uçağın deneme uçuşunu yaptı 521 kere 'maksimum' riske attı hayatını Bu bir dünya rekoru Çünkü, binlerce parça ve milyonlarca hesaptan oluşan 'sıfır kilometre' 521 uçağı, düşürmeden indiren diğer bir pilot değil dünyada!

*

Emekli oldu daha sonra

ABD'den iş teklifi aldı

Acayip paralar öneri edildi Gitmedi

'Ben bu işi para için yapmadım, bu vatanın ne toprağını terk edebilirim, ne gökyüzünü' dedi

Restoran açtı

'Ticaret yerine getirmek F16 uçurmaktan zor' diyordu arkadaşlarına: 'Buzda kayıyorsun, suya yazı yazıyorlar, dürüstlük yok! Böyle ortamda uçmak mı kolay, ticaret yapmak mı?'

*

Ve tarih, 13 Haziran 2008

Yer, Ankara Kocatepe Camii

Musalla taşında ayyıldızlı tabut

Şener Koltuk

Henüz 57 yaşında yürek krizinden vefat etti Türbana mürbana kafa yorduğunuz için haberinizin olduğunu sanmıyorum, yazayım dedim Türkiye, hakkı ödenmez bir kahramanını sessiz sedasız toprağa verdi Allah rahmet eylesin

HALDUN BELIRGIN *

858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt