Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cimlendirilmiş Buğday-Cimlendirilmiş buğdayın yapımı-Faydaları

Cimlendirilmiş Buğday-Cimlendirilmiş buğdayın yapımı-Faydaları
0
103

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Cimlendirilmiş BuğdayCimlendirilmiş buğdayın yapımıFaydaları

imagescimlendirilmisbugdaycimlendirilmisbugdayinyapimifaydalari5ad5913d2d2a2

Eğer zihnen yorgunsanız, cocuklarınızın buyumesiyle ve gelişmesiyle ilgileniyorsanız, gebe iseniz, doğan cocuğunuzu emzirmek istiyorsanız, hastalıktan yeni kalkmışsanız cimlendirilmiş buğdayı unutmayın

Yenmesi gereken normal gunluk miktar 13 tatlı kaşığı dolusudur Başlangıcta 23 hafta bu miktarı aşmamalı Bu kur 23 ayda bir tekrarlanabilir Bu besin cok enerji verdiğinden, gergin ve sinirli olanlar sakınmalıdır Cimlendirilmiş buğdayı salataya, corbaya, yemeklere, buğdaydan yapılmış bir bulamaca katarak yiyebilirsiniz

Cimlendirilmiş buğdayın yapımı:
Buğday geceden yıkanır, cam ya da porselen bir kaseye konur Uzerine yuzeyini bir parca ortecek kadar ılık su eklenir ve 24 saat bekletilir (Mevsim yaz ise normal ısıda su konur) Sonra suzulur ve ertesi sabaha kadar susuz bırakılır Sabahleyin buğdaylar suyla calkalanır, yani nemli kalmaları sağlanır ve akşama kadar bekletilir Akşam yine sudan gecirilir Buğdayın sudan gecirilmesi surekli nemli kalması icindir Buğday suyla calkalanırken kabı ya da suzgeci silkelemeli Boylece taneler birbirinden ayrılarak aralarına hava girer ve kabarmaları kolaylaşır Buğday yazın 2, kışın 4 gunde yeşerir Odanın ısısı 12C'den aşağı duşerse tohumlar asitleşir, 18C'den yukarı olursa sertleşmeye yuz tutar ve cimlenmez Cimleninceye kadar buğdayların nemli kalması sağlanmalıdır Buğdaylar 12 cm cimlendiğinde kullanılmaya hazırdır Cimlenen buğdayın hem tohumu, hem filizi yenir

Cimlendirilmiş buğday:
Anemi
Kolesterol
Bedenin minarellerden yoksun oluşu
Frijidite
Gebelikte
Raşitizm
Verem gibi rahatsızlıklara iyi geldiği bilindiği gibi ayrıca
Emzirenlerde
Cocukların gelişimde
Yaşlanmayada iyi geldiği bilinmektedir

Cimlendirilmiş besin maddeleri genellikle ciğ yenmelidir Ancak pişirelerek de yenebilir
 
858,475Konular
981,257Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt