iltasyazilim
FD Üye
Çin Böreği (Chinese Spring Rolls With Chicken) Tarifi İçin Malzemeler
*1 yemek kaşığı soya sosu
*1 çay kaşığı karabiber
*300400 gr tavuk göğüsü
*3 diş sarımsak
*2 dal yeşil soğan
*12 çin lahanası veya normal beyaz lahana (yaklaşık bir tabak)
*2 havuç
*200 gr bambu filizleri ( koymassanız biraz fazla havuç veya lahana katın )
*1 paket yufka veya çin lahanası yufkası
*1 kaşık mısır nişastası
*12 bardak su
*Tuz
*Sıvı yağı
Çin Böreği (Chinese Spring Rolls With Chicken) Tarifi Yapılışı Bismillâhirrahmânirrahîm,
ilk önce tavukları küçük küçük ince ince doğrayın Soya sosunu ve karabiberi ekip 10 dakika bekletin
Bu esnada sebzelerin hepsini, bambu hariç, ince ince doğrayın Yeşil soğanlar ve sarımsağı yalnız ayrı bir tabağa doğrayın Tavukları sıvı yağı döktüğünüz geniş bir tavada, iyice kızartın bir tabağa alın Ardından yeşil soğan ve sarımsakları 30 saniye kızartın Yakmayın ki aroması kaçmasın Sonra havuçları, lahanayı ve bambuları ekleyip sebzeler ölene kadar kızartın En sonunda tavukları, tekrar tavaya ilave edip biraz daha kızartın, tuz ekleyin, ve isteğe göre biraz daha soya sosu ekleyin, ve tamamıyle soğuyuncaya kadar bir kenara alın Yufkaları dörtgen dörtgen kesin Ayrı küçük bir kasede suyu ve nişastayı karıştırın Bu sizin yapıştırıcınız olacak Resimkerdeki gibi börekleri sarın Yufkaların uçları yapışsın diye nişastalı karışımdan çalın Tencerede sıvı yağını kızdırın ve börekleri kızartın Vejeteryanlar tavuk yerine, mantar kullanabilirler
Çeşitli soslarla servis edin
Afiyet olsun
*1 yemek kaşığı soya sosu
*1 çay kaşığı karabiber
*300400 gr tavuk göğüsü
*3 diş sarımsak
*2 dal yeşil soğan
*12 çin lahanası veya normal beyaz lahana (yaklaşık bir tabak)
*2 havuç
*200 gr bambu filizleri ( koymassanız biraz fazla havuç veya lahana katın )
*1 paket yufka veya çin lahanası yufkası
*1 kaşık mısır nişastası
*12 bardak su
*Tuz
*Sıvı yağı
Çin Böreği (Chinese Spring Rolls With Chicken) Tarifi Yapılışı Bismillâhirrahmânirrahîm,
ilk önce tavukları küçük küçük ince ince doğrayın Soya sosunu ve karabiberi ekip 10 dakika bekletin
Bu esnada sebzelerin hepsini, bambu hariç, ince ince doğrayın Yeşil soğanlar ve sarımsağı yalnız ayrı bir tabağa doğrayın Tavukları sıvı yağı döktüğünüz geniş bir tavada, iyice kızartın bir tabağa alın Ardından yeşil soğan ve sarımsakları 30 saniye kızartın Yakmayın ki aroması kaçmasın Sonra havuçları, lahanayı ve bambuları ekleyip sebzeler ölene kadar kızartın En sonunda tavukları, tekrar tavaya ilave edip biraz daha kızartın, tuz ekleyin, ve isteğe göre biraz daha soya sosu ekleyin, ve tamamıyle soğuyuncaya kadar bir kenara alın Yufkaları dörtgen dörtgen kesin Ayrı küçük bir kasede suyu ve nişastayı karıştırın Bu sizin yapıştırıcınız olacak Resimkerdeki gibi börekleri sarın Yufkaların uçları yapışsın diye nişastalı karışımdan çalın Tencerede sıvı yağını kızdırın ve börekleri kızartın Vejeteryanlar tavuk yerine, mantar kullanabilirler
Çeşitli soslarla servis edin
Afiyet olsun