Çin mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan Lumpia yani Çin böreği adeta ara sıcakların baş tacı olacak. Münhasıran iç harcından ötürü doyurucu olan Çin böreği sizler de kesinlikle denemelisiniz. Vitamin deposu olacak enfes Çin böreğinin pratik tanımı bugünkü metnimizde.
Jülyen doğranmış sebzelerin tavada harika soya sosuyla sotelenmesi ve sonrasında tazecik yufkaya sarılarak fırında pişirilmesi yapılan Çin böreği son günlerde en çok aratılan tarifler arasında. Google'da meşhur olan ve asıl ismi Lumpia yani Çin böreği denilen bu tanım isterseniz çay saatlerinde isterseniz çorbadan sonra ara sıcak olarak sofralarınızda mahal verebilirsiniz. Prodüksiyonu çok yalın olan bu börek klasik lezzetlerin dışında olacağı için adeta misafirlerinizi şaşırtacak. Evet Çin böreği nasıl yapılır? Gelin birlikte hazırlayalım...
LUMPİA (ÇİN) BÖREĞİ TANIMI:
MATERYALLER
2 adet kabak
2 adet havuç
1 adet al biber
300-400 gram lahana
3-4 yemek kaşığı sana tereyağ tadı
4 yemek kaşığı soya sosu
Üçgen dilim yufka
Üzeri için;
1 yemek kaşığı erimiş tereyağı
YAPILIŞI
Zerzevatları jülyen formda doğrayın. Daha sonra tavaya yağı koyup, evvel havuçları daha sonra al biberleri koyarak şıkça soteleyin.
En son kabakları ek ederek soteleyin. Kabaklar suyunu saldıktan sonra sosunu koyup karıştırıp 1-2 dakika çevirdikten sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
Üçgen dilimlerde olan yufkaya 2 yemek kaşığı iç harçtan ekleyerek uç kısmına eritilmiş yağ sürün.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip, 190 raddede 25 dakika pişirin.
Kızaran börekleri velev sıcak isterseniz soğuk bir formda servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...