iltasyazilim
FD Üye
Malzeme
60 gr (4 çorba kaşığı) Sana
150 gr ayıklanmış küçük boy karides
150 gr soya filizi
100 gr mantar
125 gr (1 büyük) soğan
250 gr dana kıyması
Tuz, karabiber
125 ml soya sosu (12 su bardağı)
1 yumurta
500 gr hazır yufka
2 diş sarmısak
450 ml (2 su bardağı) ayçiçek yağı
12 limon
Süslemek için taze nane
Hazırlanışı
Sarmısağı dövün 12 limonun suyunu sıkın 1 çorba kaşığı Sana’yı küçük bir tavada eritin Yağ kızınca karidesleri ilave edip, 12 dakika sote edin Bir kenara alın Diğer bir çorba kaşığı Sana’yı küçük bir tavada eritin Yağ kızınca soya filizi ve mantarı ilave edip 2 dakika sote edin Bir kenara alın Kalan Sana’yı başka tavada eritin Yağ kızınca soğan ve kıymayı ekleyip 56 dakika karıştırarak kavurun Ayrı ayrı hazırladığımız üç ayrı karışımı büyükçe bir tavaya koyup, karıştırın Tavayı orta ateşe koyup, tuzu, karabiberi ve soya sosunun yarısını ekleyin Ateşi kısın Çırpılmış yumurtayı sürekli karıştırarak yavaşça yedirin Harcı ateşten alın
Yufkayı ortadan ikiye bölüp, parçaları üst üste koyun 12 cm genişliğinde şeritler halinde kesin Harcı kestiğiniz yufkaların düz ucundan 3 cm içeriye yerleştirip, kenarlarından 1’er cm içeri kıvırarak rula halinde sarın, ucun su ile ıslatıp yapıştırın
Ayçiçek yağını derince bir yerde kızdırın Yağ kızınca çin böreklerini içine atıp 23 dakika ayçiçek yağında kızartın Kalan soya sosuna dövülmüş sarmısağı ve limonun suyunu ekleyip karıştırarak bir sos hazırlayın Kızarmış börekleri önceden ısıtılmış tabaklara koyun Üzerine 1 kaşık sos gezdirip, taze nane ile süsleyerek sıcak olarak servis edin
60 gr (4 çorba kaşığı) Sana
150 gr ayıklanmış küçük boy karides
150 gr soya filizi
100 gr mantar
125 gr (1 büyük) soğan
250 gr dana kıyması
Tuz, karabiber
125 ml soya sosu (12 su bardağı)
1 yumurta
500 gr hazır yufka
2 diş sarmısak
450 ml (2 su bardağı) ayçiçek yağı
12 limon
Süslemek için taze nane
Hazırlanışı
Sarmısağı dövün 12 limonun suyunu sıkın 1 çorba kaşığı Sana’yı küçük bir tavada eritin Yağ kızınca karidesleri ilave edip, 12 dakika sote edin Bir kenara alın Diğer bir çorba kaşığı Sana’yı küçük bir tavada eritin Yağ kızınca soya filizi ve mantarı ilave edip 2 dakika sote edin Bir kenara alın Kalan Sana’yı başka tavada eritin Yağ kızınca soğan ve kıymayı ekleyip 56 dakika karıştırarak kavurun Ayrı ayrı hazırladığımız üç ayrı karışımı büyükçe bir tavaya koyup, karıştırın Tavayı orta ateşe koyup, tuzu, karabiberi ve soya sosunun yarısını ekleyin Ateşi kısın Çırpılmış yumurtayı sürekli karıştırarak yavaşça yedirin Harcı ateşten alın
Yufkayı ortadan ikiye bölüp, parçaları üst üste koyun 12 cm genişliğinde şeritler halinde kesin Harcı kestiğiniz yufkaların düz ucundan 3 cm içeriye yerleştirip, kenarlarından 1’er cm içeri kıvırarak rula halinde sarın, ucun su ile ıslatıp yapıştırın
Ayçiçek yağını derince bir yerde kızdırın Yağ kızınca çin böreklerini içine atıp 23 dakika ayçiçek yağında kızartın Kalan soya sosuna dövülmüş sarmısağı ve limonun suyunu ekleyip karıştırarak bir sos hazırlayın Kızarmış börekleri önceden ısıtılmış tabaklara koyun Üzerine 1 kaşık sos gezdirip, taze nane ile süsleyerek sıcak olarak servis edin