Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çin Halk Cumhuriyeti'nin yönetim şekli nedir?

Çin Halk Cumhuriyeti'nin yönetim şekli nedir?
0
351

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Çin'in Yönetim şekli
Çin Ülkesinin idare şekli Insanlar Cumhuriyetidir
20 Eylül 1954 tarihli bir tüzük ile sosyalizm idaresi kurulmuştur; oysa tamıtamına sosyalist bir ülke olmamışlardır Mao döneminin ardından yapılan düzenlemelerle yabancı anapara ithal ettiklerinden gerçek anlamda sosyalist bir ülke değillerdir İktidara ülkenin tek siyasi partisi olan Komünist Parti hâkimdir Ülkede yasama ve idare 1227 üyeli senede bir kere toplanan Ulusal Insanlar Kongresi'nin elindedir Seçmen yaşı 18'dir Senede bir gün toplanan Milli Millet Kongresinin yürütme meclisi olan Kalıcı Komite veya Devlet Meclisi, Kongre üyeleri göre kendi aralarından seçilen bir başkan, 13 temsilci, bir genel sekreter ve 65 milletvekilinden teşekkül eder

Yürütme yetkisi başbakan, 12 temsilci, 32 bakan ya da bakan seviyesindeki kurul başkanları ve genel sekreterden teşekkül eden hükûmete aittir Yürütmenin bir kolu olan devlet başkanı kongre tarafından dört sene için seçilir Yönetimle Ilgili bakımdan 28 eyalete ayrılmış olup bunların 5'ini muhtar eyalet, 21'ini eyalet ve 2'sini de birer kent olan iller teşkil eder *

Similar threads

Çinin Idare Şekli Nedir Çin Insanlar Cumhuriyetinin Yönetim Şekli Çin Irk Cumhuriyeti bir Uzakdoğu ülkesi Kuzeyinde Moğolistan, kuzey doğusunda Rusya ve Kuzey Kore, doğusunda Sarı Deniz ve Doğu Çin Denizi, güney doğusunda Güney Çin Denizi, güneyde Vietnam, Laos, Birmanya, Hindistan, Bhutan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Cinin Yonetim Şekli Nedir Cin Halk Cumhuriyetinin Yonetim Şekli Cin Halk Cumhuriyeti bir Uzakdoğu ulkesi Kuzeyinde Moğolistan, kuzey doğusunda Rusya ve Kuzey Kore, doğusunda Sarı Deniz ve Doğu Cin Denizi, guney doğusunda Guney Cin Denizi, guneyde Vietnam, Laos, Birmanya, Hindistan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
141
ırak'ın yönetim şekli, ırak'ın idare şekli nedir, ırak'ın yönetim biçimi, ırak yönetimi, ırak yönetim şekli Irakın Idare Şekli; Irak'ta tek partili bir siyasi sistem hâkimdir 22 Eylül 1968'den buyana yürürlükte olan tüzük devletin en üstteki yöneticisi olan devlet baskanina oldukça genis...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Libya Yönetim Şekli, Libyanın Yönetim Şekli Nedir, Libya Yönetim Şekli nedir Libyanın Yönetim şekli: Libya'da Muammer elKazzafi'nin Yeşil Kitapadlı manifestosunda bulunan fikirlerin uygulanmasına çalışılmaktadır Fakat manifestodaki teorik unsurlarla uygulama aralarında ciddi farklılıklar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
258
İran'ın Yönetim Şekli İranın Yönetim Şekli nedir İran Idare Şekli İranın Yönetim Şekli İran'da 1979 yılında şah rejimine karşı gerçekleştirilen devrimden daha sonra Caferi ilkelerine dayalı bir İslâm Cumhuriyeti kuruldu Buna tarafından ülkede On iki İmam'ın temsilcisi sanılan velayeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
186
858,496Konular
982,344Mesajlar
30,209Kullanıcılar
bambooSon üye
Üst Alt