Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cin Malı Yuz Boyalarına Dikkat

Cin Malı Yuz Boyalarına Dikkat
0
58

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Uzak Doğu Kokenli Boyalara Toplama Emri
Sağlık Bakanlığı: Cin malı yuz boyasında ağır metal var
imagescinmaliyuzboyalarinadikkat5afed5be485ba
Sağlık Bakanlığı, Cin ve Kuzey Kore ’den gelen ozellikle eğlence amaclı, cocukların yuzlerini suslemede kullanılan boyalarda ağır metal tespit etti

Satışı yasaklanan ve piyasadan toplatılmasına karar verilen boyaları alan vatandaşlar boyaları kullanmamaları konusunda uyarıldı Sağlık Bakanlığı İlac ve Eczacılık Genel Mudur Yardımcısı Ercan Şimşek ’in verdiği bilgiye gore, kozmetik urunleri AB ulkeleri mevzuatı gereği Sağlık Bakanlığı ’ndan onay almadan, ruhsatlandırılmadan ithal ediliyor Ancak bu urunler surekli “bakanlıktan onaylı diye satışa sunuluyor Oysa urunler ulkeye girdikten sonra Bakanlıkca rastgele numune alınarak ya da vatandaş şikayetleri dikkate alınarak inceleniyor Sağlığa zararlı olanlar derhal toplatılıyor İlgili firmalara ise ceza veriliyor Şimşek ’in acıklaması şoyle:
Ağır metal tespit edildi
Son denetimlerde kırtasiyelerde satılan ve kozmetik urun olarak değerlendirilen urunlerden alınan numunelerin test sonuclarında, genellikle cocuklarımız icin kullandığımız ama zaman zaman tiyatro sanatcılarının da kullandığı yuz dekor malzemeleri ile boyaların bazılarında ağır metal tespit ettik Bu boyaların Cin ve Kuzey Kore menşeli olduğunu belirledik Bu nedenle vatandaşlarımızı ozellikle bildik markaları tercih etmeleri ve meren altı olmayan guvenilir yerlerden alışveriş yapmaları konusunda uyarıyoruz
Denetim dairesi kuruldu
Bugune kadar piyasa gozetim ve denetim işini etkin bicimde yapmaya calışıyorduk, ama gorduk ki sektordeki urun ceşitliliği gun gectikce artıyor Hal boyle olunca Bakan Akdağ, bu alana daha cok onem vermemizi istedi Bir ay once İlac ve Eczacılık Genel Mudurluğu bunyesinde Piyasa Gozetimi Denetimi Daire Başkanlığı kuruldu Artık denetimler cok daha etkin olacak

858,496Konular
982,224Mesajlar
30,138Kullanıcılar
mcraneSon üye
Üst Alt