Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çin Telefon Üreticileri HongMengOS'u Test Ediyor Olabilir

Çin Telefon Üreticileri HongMengOS'u Test Ediyor Olabilir
0
96

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68

Küresel Times gazetesinin Twitter üzerinden paylaştığı habere nazaran, içinde Xiaomi ve OPPO’nun da bulunduğu Çin telefon üreticileri, Huawei’nin HongMengOS (ya da öbür bir ismiyle Ark OS) işletim sistemini test ediyor. Şayet bu haber doğruysa, OPPO ve Xiaomi marka telefonlarda da HongMengOS’u görebiliriz. 

global-times-tweet-hongmeng.jpg

2018'deki global piyasada en âlâ 6 telefon markasının 3’ü, Çinli firmalardan oluşuyordu. Huawei, Xiaomi ve OPPO bu listedeki birinci 3 Çinli marka. Yerli telefon markalarının desteğinin,  HongMeng işletim sistemini Çin pazarından global piyasaya çıkarması, daha çokça büyümesi ve gelişmesi için fırsat sağlaması bekleniyor. 

Elbette yerli telefon markalarından destek alması, HongMeng işletim sisteminin gelişmesine daha yararlı olacaktır. Ayrıca Huawei yöneticisi Shao Yang’a yöneltilen “Yeni işletim sistemi ne vakit çıkacak?” sorusuna Yang, “Bu bir sır” diye karşılık verdi. 

858,496Konular
981,719Mesajlar
29,787Kullanıcılar
noeltollenSon üye
Üst Alt