Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çin Usulü Ballı Tavuk

Çin Usulü Ballı Tavuk

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
600 g tavuk göğsü
1 çorba kaşığı mısır nişastası
yarım portakalın suyu
15 su bardağı tavuk suyu (veya su)
100 gr kavrulmuş yer fıstığı
3 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı soya sosu
1 demet taze soğan
20 g taze zencefil, kıyılımış
1 tane kırmızı dolmalık biber
4 çorba kaşığı mısıryağı
3 çorba kaşığı şeri veya portakal likörü
tuz
karabiber

4 kişilik

HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsünü parmak kalınlığında doğrayıp, soya sosu, portakal suyu, şeri,
karabiber, zencefil, köri, bal, ve iri doğranmış taze soğan ile karıştırarak
20 dakika beklemeye bırakın Terbiyelenmiş etin, suyunu süzüp, kızgın yağda kızartın Tavadan alıp sıcak bir yerde bekletin
Biberleri çubuk çubuk doğrayın, kalan soğanı da dilimleyip ekleyerek, yağda 34 dakika kızartın Ayırdığınız tavuk suyu ve terbiyeyi ekleyin, hepsini 5 dakika pişirin Mısır nişastasını bir miktar suyun içiersinde eritin, tavada biraz kaynatıktan sonra beklemeye bıraktığınız tavuk etlerini ve tuzu ilave edin, bir kaç kez çevirip ateşten alın Kavrulmuş fıstık ile süsleyerel servis yapın
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,787Kullanıcılar
noeltollenSon üye
Üst Alt