iltasyazilim
FD Üye
Çin Usulü Tavuk Tarifi
Malzemeler
Yarım kg tavuk göğsü
3 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı beyaz şarap
2 çorba kaşığı sıvıyağ
4 diş kıyılmış sarmısak
4 dal verev kesilmiş soğan
Yarım çay kaşığı susam yağı
Yarım çay kaşığı acı biber sosu
Çin Usulü Tavuk Yapılışı
TAVUK göğsünü kuşbaşı doğrayın Derin bir kaseye alıp, 1 çorba kaşığı soya sosu ve 1 çorba kaşığı beyaz şarapla harmanlayın 2025 dakika dinlendirin Wok'u ısıtıp, sıvıyağı ekleyin Sıvıyağ kızınca, sarmısak ve soğan ilave edin Yüksek ısıda tavayı sallayarak pişirin Kalan malzemeyi ekleyip, 5 dakika daha aynı şekilde pişirmeye devam edin Pilavla servis yapın
Alıntıdır
Malzemeler
Yarım kg tavuk göğsü
3 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı beyaz şarap
2 çorba kaşığı sıvıyağ
4 diş kıyılmış sarmısak
4 dal verev kesilmiş soğan
Yarım çay kaşığı susam yağı
Yarım çay kaşığı acı biber sosu
Çin Usulü Tavuk Yapılışı
TAVUK göğsünü kuşbaşı doğrayın Derin bir kaseye alıp, 1 çorba kaşığı soya sosu ve 1 çorba kaşığı beyaz şarapla harmanlayın 2025 dakika dinlendirin Wok'u ısıtıp, sıvıyağı ekleyin Sıvıyağ kızınca, sarmısak ve soğan ilave edin Yüksek ısıda tavayı sallayarak pişirin Kalan malzemeyi ekleyip, 5 dakika daha aynı şekilde pişirmeye devam edin Pilavla servis yapın
Alıntıdır