Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çinçin Pilavı Tarifi Resimli

Çinçin Pilavı Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Çinçin Pilavı nasıl yapılır
Çinçin Pilavı yapılışı

Çinçin Pilavı için zorunlu malzemeler:

1 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı akışkan yağ
1 yumurta
1 çorba kaşığı su
1 orta tepe ince kıyılmış kuru soğan
1 adet ince doğranmış kırmızı biber
1,5 su bardağı dolusu haşlanmış küçük karides
13 su bardağı haşlanmış bezelye
13 su bardağı darı parça başına
1 çorba kaşığı soya sosu
1çorba kaşığı ince kıyılmış dere otu
1,5 lt su(pirinç haşlamak için)

Çinçin Pilavı yapılışı:

Pirinci 1,5 lt tuzlu suda hafif diri olana kadar haşlayın,suyunu süzün Yumurtayı 1 çorba kaşığı su ile birlikte el mikseri kullanarak çırpın 2 çorba kaşğı akışkan yağı tavada kızdırın ve yağlı tavada omlet şeklinde pişirin pişirdiğiniz omleti rulo biçiminde sarın ve halkalar halinde ince ince kesin Geri kalan iki kaşık akışkan yağı tava kızdırın,kırmızıbiber ve soğan 23 dk sote edin Haşlanmış karides,bezelye,mısır ve soya sosunu ilave edin23 dk pişirin Pirinci ekleyin,34 dk sonra ateşten alınİnce ince kestiğiniz omlet parçalarını ve nehir otunu pilavın üstüne ilave edip karıştırın Tabağınızı taze soğanların yeşil kısımlarıyla süsleyerek servis yapın *
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,787Kullanıcılar
noeltollenSon üye
Üst Alt