Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çin’de Çocuklara 17 Bin Akıllı Saat Dağıtıldı

Çin’de Çocuklara 17 Bin Akıllı Saat Dağıtıldı
0
108

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
cin-de-cocuklara-17-bin-akilli-saat-dagitildi-1563540625.jpg

Çin’de 2016 yılında hayata geçirilen ‘Akıllı Kampüsler’ girişiminin bir kesimi olarak, Guangzhou’daki 60 mektepte mekteplilere 17 bin akıllı saat dağıtıldı. Memleketin navigasyon uydu sistemi Beidou ile koordinasyonlu olarak çalışan bu saatler aracılığıyla aileler evlatlarının konumunu acilen öğrenebiliyor. Başkaca evlatlar da tek tuşla ailelerine ulaşabiliyor.

Çin’de pek çok mektepte evlatların mektebe cep telefonu götürmesi yasak. Bu formülün hem talebelerin derste dikkatinin dağılmasının önüne geçeceği, hem de ana pederlerin içini rahatlatacağı düşünülüyor. 

Saatlerin üzerinde sadece tek bir tuş bulunuyor. Bu tuşu kullanarak evlatlar ailelerini arayabiliyor. Saati kullanan mekteplilerden Chen Şin, "Saati taktığımda validem ve pederim hanede olsalar bile benim nerede olduğumu görebiliyorlar. Onları istediğim devir arayabiliyorum ve bildiri gönderebiliyorum" açıklamasını yaptı. 

c66722f5345bcc8f5edb94e845b599b61901ee4e.jpeg

Saati geliştiren mühendisler arasında bulunan Zhu Yanjun, su alarmı koydukları saatlerin göl ve ırmaklarda boğulma vakalarını da azaltacağına inandıklarını söyledi. 

Yetkililer, akıllı kampüsler girişimi kapsamında mekteplere yüz tanıma sistemli kapılar ve robotik eğitim asistanları getirileceğini açıkladı. Akıllı kapı pratiği devletteki birtakım mekteplerde halihazırda uygulanıyor. 

15 milyon nüfusu bulunan kentte 13 bin saat daha talebelere dağıtılacak.

858,497Konular
981,955Mesajlar
29,954Kullanıcılar
umutkya2941Son üye
Üst Alt