Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çin'den beklenen korona raporu: Koronavirüs salgını nasıl başladı?

Çin'den beklenen korona raporu: Koronavirüs salgını nasıl başladı?
0
48

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
cin-beklenen-korona-raporu-koronavirus-salgini-nasil-basladi.jpg

Çin'de koronavirüsün nasıl başladığını araştıran Dünya Sıhhat Örgütü'nün rapor beklenirken Çin de kendi bulgularını paylaştı. Çinli yetkililer, Cuma günü ülkedeki diplomatlara COVID-19'un kökeniyle ilgili devam eden araştırmalar hakkında bilgi verdi.

Pekin, ABD ve başka Batılı ülkelerin Çin'in araştırmalarının "bağımsız olmadığı, siyasallaştığı" yolundaki tenkitlerine ise şiddetle karşı çıktı.

Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Yang Tao, "Amacımız açıklığımızı ve şeffaflığımızı göstermek. Çin salgınla şeffaf bir halde savaştı ve saklayacak hiçbir şeyi yok" diye konuştu.

Çin'in Üzerinde Durduğu 4 İhtimal

Tekraren ertelenen rapor, bu yılın başlarında DSÖ takımının Çin'deki Wuhan kentine yaptığı ziyarete dayanıyor. Uzmanlar, Çinli meslektaşlarıyla birlikte çalıştı ve bir raporun açıklanması bekleniyor. Çinli takım üyesi ve Çin Hastalık Denetim ve Tedbire Merkezi Müdür Yardımcısı Feng Zijian ise virüsün yayılmasına neden olabilecek 4 ihtimal üzerinde durduklarını belirterek bunları şu halde sıraladı:

"Virüsü taşıyan bir yarasa, bunu bir beşere bulaştırdı", "yarasa, onu bir beşere yayan bir orta memeliyi bulaştırdı", "soğuk yahut donmuş besin sevkiyatları", "Vuhan'da virüsleri araştıran bir laboratuvardan geldi".

Çinli Uzmanlara Nazaran En Yüksek İhtimal

Çinli uzmanlar uzun tartışmaların akabinde virüsün bulaşmasında iki hayvan yolundan biri ve "soğuk yahut donmuş besin sevkiyatları" seçeneklerinin en yüksek ihtimal olarak kıymetlendirilmesi üzerinde görüş birliğine vardı.

Feng Zijian, virüsün bir laboratuvardan yayılmasının mümkünlüğünün ise en düşük seçenek olarak değerlendirildiğini söyledi.

DSÖ'nün Çin misyonuna liderlik eden Dünya Sıhhat Örgütü uzmanı ise Cuma günü Cenevre'de düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 400 sayfalık raporun son halini aldığını ve denetim ve çeviri sürecinde olduğunu söyledi.

DSÖ uzmanı Peter Ben Embarek, "Önümüzdeki birkaç gün içinde tüm bu sürecin tamamlanacağını ve bunu kamuya açıklayabileceğimizi umuyorum" dedi.
  • 2025'e kadar öne çıkacak 19 meslek
  • Hayvanlarda yeni COVID-19 tehlikesi

858,497Konular
982,556Mesajlar
30,297Kullanıcılar
defres.sSon üye
Üst Alt