Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çinekop nasıl pişirilir? En kolay çinekop balığı pişirme yöntemi! Fırında çinekop tarifi

Çinekop nasıl pişirilir? En kolay çinekop balığı pişirme yöntemi! Fırında çinekop tarifi
0
55

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
firinda_enfes_cinekop_tarifi_1549007007_3545.jpg

D vitamini bakımından oldukça zengin ve kış aylarında tam da mevsimi olan çinekop balığıyla muhteşem bir lezzet hazırlamak ister misiniz? Kokusu buram buram olan ve diyetisyenlerin de mutlaka bir öğün olarak tercih edilmesini önerdiği fırında enfes çinekop balığının tarifi haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

Balık hem çok sağlıklı hem de doğru malzemelerle buluştuğunda tadına doyum olmaz bir hale gelecek kadar da lezzetli oluyor.  Bu lezzetli balıkların arasında vitamin deposu olan çinekop da yer alıyor. Aralık ve ocak aylarında tezgahlarda en sık gördüğümüz balıklardan biri çinekoptur. Lüferin 11 ila 15 santimetre boyundaki haline verilen isim olan çinekop (ya da çinakop) çok lezzetli bir balıktır. Ancak balıkların büyüyüp lüfer olunca yenmesi, denizlerimizdeki balıkların neslinin uzaması açısından daha doğru bir harekettir.  Çinekop genellikle ya fırında buğulama yapılarak ya da tavada kızartılarak pişirilir. Buğulama hem balığın lezzetinin korunmasını sağladığı hem de daha düşük kalorili olduğu için daha sık tercih edilir. Fırında çinekop yapılırken balığın yanı sıra havuç, patates, soğan gibi sebzeler tepsiye eklenebilir. Balık zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuzla lezzetlendirilir. Yanında yalnızca bir salatayla sunabileceğiniz pratik fırında çinekop tarifi yazımızın devamında bulabilirsiniz.

FIRINDA ÇİNEKOP TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet çinekop
4 diş sarımsak
3/4 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 dal biberiye

38J9y_1549007089_6357.jpg

YAPILIŞI

Sarımsakların kabuğunu soyup rendeleyin. Bir kabın içerisine sarımsak, biberiye, zeytinyağı ve baharatları bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. 

Ardından çinekopların üzerine tuz serperek zeytinyağlı karışımla güzelce ovalayın.

Hazırlanan balıkları yağlı kağıt serili tepsiye dizip(Bu adımda dilerseniz yanına sevdiğiniz sebzeleri koyabilirsiniz) 180 derecede 15 dakika kızarana kadar pişirin.

Pişen balığı sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...


 

Similar threads

Sarıkanat balığı, ülkemizde elde edilebilen balık türlerinden biridir. Oldukça lezzetli bir ete sahip olan bu balık, çeşitli şekillerde pişirilmektedir. Özellikle tavada ve ızgarada hayli lezzetli bir menü haline dönüşebilir. İşte sarıkanat balığının tavada ve ızgarada nasıl pişirileceğine dair...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Ramazan ayının en hoş yanı iftar sofralarında kalabalık aile sofralarıdır. Siz de iftar sofralarınıza en lezzetli ve en farklı yemekleri pişirmek istiyorsanız bu haber tam size nazaran. Bu akşam iftarda konuklarınıza gösterişli bir sofra hazırlamak isteyenlere özel değişik tanımları sizlerle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
Ramazan ayının en güzel yanı iftar sofralarında kalabalık aile sofralarıdır. Siz de iftar sofralarınıza en lezzetli ve en farklı yemekleri pişirmek istiyorsanız bu haber tam size göre. Bu akşam iftarda misafirlerinize gösterişli bir sofra hazırlamak isteyenlere özel değişik tarifleri sizlerle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Ramazan ayının en güzel yanı iftar sofralarında kalabalık aile sofralarıdır. Siz de iftar sofralarınıza en lezzetli ve en farklı yemekleri pişirmek istiyorsanız bu haber tam size göre. Bu akşam iftarda misafirlerinize gösterişli bir sofra hazırlamak isteyenlere özel değişik tarifleri sizlerle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Her ayın sebze ve meyveleri ortalama bilinir. Her balığında hem lezzetli hemde faydalı olduğu bir mevsimi var. Su ürünleri kaliteli protein içerir; A,K ve B ( özellikle folik asit) vitaminleri ile iyod, fosfor , selenyum ve çinko gibi mineraller bakımından zengindir. Ayrıca balıkta bulunan W-3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt