nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Balık Nasıl Temizlenir?
Bilhassa İstanbul'da yaşayanlar için balığın yeri bir başkadır Her ay öbür bir balığın tezgahlara çıktığı bu güzel şehirde balık sevmemek olmaz Kasımaralık aylarının da en güzel balığı çinekoptur Balıkları başlıca balıkçıya temizletenlerdenseniz buna devam edin Bilhassa pullu balıkları evde temizlemeye kalkmayın çünkü pulları her tarafa saçılır Ancak çinekop gibi pulsuz balıkları evde arındırmak istiyorsanız; aşağıdaki noktalara dikkat edin:
çinekop gibi orta büyüklükte ve pulsuz balıklar bıçak yardımıyla temizlenmelidir
Anüs üstüne bıçakla ufak bir indirilmiş attktan sonradan balığın karnı yarılarak iç organları dışrı çıkarılarak karnı temizlenir
bu vesileyle solungaçlarının da koparılarak çıkarılması gereklidir Temizlenmiş balığın içi ve başı bol su ile ayrıntılarıyla yıkanmalı ve karın çevresindeki siyah zarlar ile kan pıhtıları bıçak ucuyla ayrıntılarıyla temizlenmelidir
Lüfer, çinekop, sarıkanat, kofana, levrek, çipura ve özellikle çorbaya yerinde kırlangıç, kimsesiz, adabeyi ve iskorpit gibi balıkların kafaları koparılmaz Özellikle ilk gruptaki balıkların yanak ve beyinleri çok lezzetlidir
çoktan afiyet olsun
Zamaneanne *
Bilhassa İstanbul'da yaşayanlar için balığın yeri bir başkadır Her ay öbür bir balığın tezgahlara çıktığı bu güzel şehirde balık sevmemek olmaz Kasımaralık aylarının da en güzel balığı çinekoptur Balıkları başlıca balıkçıya temizletenlerdenseniz buna devam edin Bilhassa pullu balıkları evde temizlemeye kalkmayın çünkü pulları her tarafa saçılır Ancak çinekop gibi pulsuz balıkları evde arındırmak istiyorsanız; aşağıdaki noktalara dikkat edin:
çinekop gibi orta büyüklükte ve pulsuz balıklar bıçak yardımıyla temizlenmelidir
Anüs üstüne bıçakla ufak bir indirilmiş attktan sonradan balığın karnı yarılarak iç organları dışrı çıkarılarak karnı temizlenir
bu vesileyle solungaçlarının da koparılarak çıkarılması gereklidir Temizlenmiş balığın içi ve başı bol su ile ayrıntılarıyla yıkanmalı ve karın çevresindeki siyah zarlar ile kan pıhtıları bıçak ucuyla ayrıntılarıyla temizlenmelidir
Lüfer, çinekop, sarıkanat, kofana, levrek, çipura ve özellikle çorbaya yerinde kırlangıç, kimsesiz, adabeyi ve iskorpit gibi balıkların kafaları koparılmaz Özellikle ilk gruptaki balıkların yanak ve beyinleri çok lezzetlidir
çoktan afiyet olsun
Zamaneanne *